Tabouret, kruk

14
*Met de code DECO en vanaf een aankoop van €99 op decoratie ontvangt u 5% kassakorting, en vanaf een aankoop van €199 op decoratie ontvangt u 10% kassakorting op de decoratie van La Redoute Intérieurs & AMPM. De rode prijzen hebben geen enkele korting. Exclusief aanbod, niet cumuleerbaar met een andere promotionele aanbieding, geldig zolang de voorraad strekt.
Alles over:

In hoogte verstelbare keukenkruk

Met of zonder voetensteun is het krukje een handig bijzettafeltje. Het Tamtam krukje in de vorm van een ronde zandloper kan gemakkelijk onder een tafel worden opgeborgen en geeft de keuken of kinderkamer een vintage tintje. De opvouwbare plastic kruk is nog compacter, zodat al je gasten rond de tafel kunnen zitten. Andere krukjes met cultdesign zijn te koop in deze online shop: trekkerskrukje met verstelbare zitting, Tolix vierkante kruk, kappersrolkrukje met comfortabele leren zitting en niet te vergeten het tijdloze metalen krukje.

Een kruk is een rugleuningloze, armloze zitting met twee of vier poten. Dit kleine meubelstuk is een praktische toevoeging aan je interieur. Vooral omdat het in elke hoek van je huis kan worden geplaatst: in de keuken, slaapkamer, woonkamer, badkamer of op het terras! Wat het doel van de kruk ook is - nut of gewoon esthetiek - de keuze is vooral een kwestie van stijl!

De kruk: een klein meubelstuk dat zowel functioneel als decoratief is

Krukjes zijn zowel functionele als decoratieve meubelstukken. Ze bieden een comfortabele zitplaats in kleine ruimtes zoals keukens, terrassen en gangen.

Het meest voorkomende model is de driepotige kruk, met een brede zitting en een rugleuning die hoog genoeg is om alle lichaamsvormen te ondersteunen. De klassieke kruk is ook erg populair, omdat je er perfect mee in balans kunt zitten. De barkruk daarentegen heeft een vrij hoge rugleuning en een bredere zitting.

Andere krukmodellen zijn gewatteerd of voorzien van een kussen voor optimaal comfort. Deze modellen zijn bijzonder geschikt voor de woon- of slaapkamer.

Hoe kies ik een kruk?

De kruk is veel meer dan een eenvoudige zitoplossing, het is een volwaardig meubelstuk waarvan de aanwezigheid de harmonie van je interieurontwerp beïnvloedt.

Er zijn echter veel factoren waar je rekening mee moet houden als je een kruk kiest, zoals het doel, de grootte en het materiaal waarvan hij is gemaakt.

In welke ruimte ga je je kruk gebruiken? Als je van plan bent om hem als barkruk of kookeiland te gebruiken, heb je een goed uitgebalanceerd, stabiel product nodig. Als je op zoek bent naar een decoratief object, kies dan voor designmodellen die passen bij je huidige inrichtingsstijl: industrieel, minimalistisch of traditioneel gemaakt van ruw eikenhout.

Hoe hoog moet je hocker zijn? Aan het uiteinde van de bank moet hij hoog genoeg zijn om functioneel te zijn: je kunt er een kopje, boeken of een bloempot op zetten. In de slaapkamer kun je een krukje ook gebruiken als voetstuk voor een lamp. In de gang is een laag krukje handig om schoenen op aan of uit te trekken. En in de keuken hangt de grootte van het krukje af van de hoogte van je tafel.

Het laatste criterium waarmee je rekening moet houden bij het kopen van een kruk is de samenstelling. Hout is het oudste materiaal dat wordt gebruikt om krukjes te maken! Het kan gemakkelijk worden geïntegreerd in een landelijke of hedendaagse decoratiestijl. Kunststof of polyester worden resoluut geassocieerd met een moderne, minimalistische inrichting. Metalen krukjes passen perfect bij een industriële stijl.

Waarom is de kruk een essentieel onderdeel van interieurontwerp?

Het krukje is daarom een kleine bijzetstoel met veel gebruiksmogelijkheden. Hij kan gemakkelijk onder een tafel worden opgeborgen en kan een vintage tintje geven aan je keuken of kinderkamer. De opvouwbare kruk is nog compacter en laat je gasten rond de tafel zitten zonder dat hij veel ruimte inneemt in je huis. Andere krukjes met cult-ontwerpen kun je in huis halen om een vleugje decoratie toe te voegen terwijl ze toch praktisch blijven.

21 45428.6388057407 80 PRODUCTION