Kinderhoofdkussens

32
*Vanf 2 artikelen in het winkelmandje ontvangt u tot -40% korting op een selectie artikelen Mode & Wonen met vermelding op de site. De rode prijzen hebben geen enkele korting. Aanbod geldig van 1 t/m 30 juni zolang de voorraad strekt.
Alles over:

Kussens voor kinderen en baby's

Voor een harmonieuze ontwikkeling van baby's en peuters is de keuze van het hoofdkussen erg belangrijk voor een goede slaap. Het gebruik van verschillende soorten kussens, zoals bolsters of kleine kussentjes, kan de lange nachten van baby's gemakkelijker maken door ze in de juiste positie te houden. Kussens voor borstvoeding helpen de rug en nek van moeders te ontlasten. En last but not least zijn kussens onovertroffen accessoires om een persoonlijk tintje aan de slaapkamerinrichting te geven. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren, dus er is genoeg variatie.

Slaap is essentieel voor kinderen, zodat ze kunnen groeien en gezond blijven. Je moet er dus alles aan doen om ervoor te zorgen dat je kind een goede nachtrust krijgt, dat wil zeggen een diepe nachtrust. Om dit te bereiken tellen alle elementen van het beddengoed mee, vooral het hoofdkussen. Je moet een kussen kiezen dat past bij de kleine lichaamsvorm van je kind. Het kussen moet zacht en comfortabel zijn.

De voordelen van kussens voor kinderen

Je kunt een kussen toevoegen aan het bed van je kind vanaf de leeftijd van drie jaar. Een zacht, aangepast kussen geeft je kind meer comfort. Het gebruik van een kussen brengt het hoofd van je kind omhoog, waardoor spanningspunten worden voorkomen.

Met het zachte kussen kun je je kind beschermen tegen pijn door een slechte houding, zoals stijfheid en torticollis. Het voorkomt ook verdraaiing en stijfheid en blokkades.

Een goede nachtrust op een zachte matras met een zachte hoes helpt kinderen om hun emoties onder controle te houden; ze hebben minder last van stemmingswisselingen en raken niet van streek door details.

Hoe kies je een kinderkussen?

Er is een breed assortiment kussens speciaal ontworpen voor kinderen, waarvan sommige praktisch zijn en andere klassiek. Natuurlijk varieert de prijs van kussens afhankelijk van hun kwaliteit. Het hangt ook af van het materiaal van het kussensloop. Een katoenen kussen is bijvoorbeeld beter dan een satijnen kussen.

Kies voor een praktisch kussen als je op zoek bent naar comfort. Dit type kussen vormt zich naar de vorm van het hoofd van je kind en biedt ongeëvenaard comfort. Het klassieke of praktische hoofdkussen van je kind moet tussen de drie en zeven centimeter dik zijn.

Het kussen mag niet te zacht zijn, anders biedt het geen optimale ondersteuning voor de halswervelkolom. Het moet ook niet te hard zijn om drukpunten te voorkomen.

Materiaal en vorm

Elk materiaal dat gebruikt wordt om een kussen te vullen heeft zijn voor- en nadelen. Het materiaal speelt ook een belangrijke rol in het comfort van het kussen. Het is dus een belangrijke factor om te overwegen als je een kussen voor je kind koopt.

De meest gebruikte materialen zijn traagschuim, karakteristieke of synthetische latex en dons of vogelveren. Polyester wordt ook gebruikt om kussens van te maken, maar net als traagschuim biedt het geen goede luchtcirculatie omdat het synthetisch is. Het is aan te raden om een kussensloop te gebruiken als je voor een synthetisch kussen kiest.

Kussens gemaakt van karakteristieke materialen zoals katoen en dons zijn perfect voor kinderen. Ze bieden zachtheid, comfort en ventilatie.

10 45462.6114667708 267 PRODUCTION