Bureaustoel

35
*Met de code DECO en vanaf een aankoop van €99 op decoratie ontvangt u 5% kassakorting, en vanaf een aankoop van €199 op decoratie ontvangt u 10% kassakorting op de decoratie van La Redoute Intérieurs & AMPM. De rode prijzen hebben geen enkele korting. Exclusief aanbod, niet cumuleerbaar met een andere promotionele aanbieding, geldig zolang de voorraad strekt.
Alles over:

Bureaustoel

Bureaustoelen kunnen worden aangepast. Het kiezen en instellen van de juiste bureaustoel hangt af van het individuele gebruik en de lichaamsbouw. Een praktische bureaustoel kan worden aangepast aan de grootte van de persoon, dankzij een draaibare hoofdsteun en in hoogte verstelbare armleuningen en zitting. Kniestoelen ontlasten de rug en zijn bijzonder geschikt voor langdurig werken voor een computerscherm. Een grote stoel van imitatieleer met wieltjes is ideaal om te schrijven of te vergaderen.

Als je van thuis uit werkt, weet je al dat comfortabel zitten aan je bureau van vitaal belang is. En het kan niet geïmproviseerd worden! Eén element speelt een belangrijke rol in je comfort: de stoel. Om goed te zitten is het essentieel om rekening te houden met een aantal criteria, die we voor je gaan bekijken.

Bestaat er zoiets als de perfecte bureaustoel?

Recente studies hebben aangetoond dat we bijna een kwart van ons leven zittend achter ons bureau doorbrengen! Het is dus heel verstandig om comfortabel te zitten.

Om dit te doen, moet je nadenken over een paar specifieke punten. Ten eerste, het aantal uren dat je op je werkplek doorbrengt (dit kan natuurlijk ook je vrije tijd zijn).

Als je lange uren zit, kun je last krijgen van je rug, onderrug of benen. Om dit te voorkomen, moet je het juiste type stoel kiezen.

Als je minder dan 4 uur zit, is een standaardmechanisme perfect. Dit is een model met een vaste rugleuning. De zithoogte kan worden aangepast aan jouw lengte.

Minder dan 7 achtereenvolgende werkuren? Kies een stoel met een permanent contactmechanisme. De rugleuning ondersteunt je bewegingen en geeft je rug de best mogelijke ondersteuning. Het is natuurlijk mogelijk om de rugleuning in een bepaalde stand vast te zetten. Dit systeem past zich aan de lichaamsvorm en het gewicht van de gebruiker aan. De zitting daarentegen is vast.

Breng je meer tijd door achter je bureau? Dan is het synchroonmechanisme iets voor jou. De rugleuning en zitting volgen je bewegingen. Je lichaam wordt dus altijd ondersteund, wat pijn sterk vermindert. Dit is de praktische stoel bij uitstek. Natuurlijk zijn dit de duurste modellen.

Denk ook na over hoe je staat. Heb je armleuningen nodig? Ook hier heb je een keuze. Er zijn vaste armleuningen of armleuningen die in hoogte, diepte of breedte verstelbaar zijn (3D). De meest geavanceerde modellen hebben 4D-armleuningen, wat betekent dat de hoek ook kan worden aangepast.

Tot slot is het ook belangrijk om naar de basis te kijken. Een statief (3 poten) is het aanbevolen minimum. Quadripods (4 poten) en 5 poten zijn comfortabeler en steviger. Moet je je veel verplaatsen om je bestanden te halen? Kies dan voor poten met wieltjes. Doe je precisiewerk? Dan zijn schaatsvoeten aan te raden.

Je kunt ook kiezen voor een zit-sta model, waarbij je de houding kunt variëren zodat je er geen last van hebt.

Stijl is net zo belangrijk

Nu heb je een duidelijk idee welke bureaustoel geschikt is voor jou. Maar je moet ook aan de stijl denken. Een stoel die niet bij de rest van het meubilair past, getuigt van weinig smaak.

Voor overzichtelijke ruimtes zijn zwart en wit de kleuren bij uitstek. Hou je van originaliteit? Flitsende kleuren en stoffen bekleding zijn perfect. Heb je een klassiek kantoor? Een houten stoel met bruine bekleding, liefst leer, is dan goddelijk.

Je kunt ook kiezen voor een stoel met een bepaalde stijl: industrieel, Scandinavisch, Engels, antiek, koloniaal, retro, atelier, Eames... Het is belangrijk om de perfecte stijl te vinden om een samenhangend geheel te creëren. Ga je liever buiten de gebaande paden? Speel dan met contrasten. Een moderne stoel in een rustieke setting bijvoorbeeld.

15 45435.5203542593 328 PRODUCTION