Lamp

99
Van 01 t/m 31/07
SALES
Tot -50%*
Alles over:

Lampen verlichten je huis

Naast de kleur kun je ook beslissen over de vorm en het materiaal om de inrichting van de kamer als geheel te harmoniseren. Eerst en vooral moet je ervoor zorgen dat de grootte van de designlamp in de juiste verhouding staat tot de voet. Voor de rest hangt de kleurkeuze af van de sfeer die je in de kamer wilt creëren en hangt de stijl voornamelijk af van de vorm van je lamp.

Als er één alomtegenwoordig object in huis is, dan is het wel de lamp. Ze zijn overal, in de meeste kamers. Je vindt ze in de gang op een console, in de woonkamer op een bijzettafel of in de eetkamer op het dressoir. En dat is nog niet alles: het kantoor en de slaapkamer behoren ook tot de favoriete plekken. Nuttig en aantrekkelijk, de grote verscheidenheid aan stijlen maakt het een voor de hand liggend decoratief element. Goed gekozen kan het de ultieme toevoeging zijn aan je inrichting, het kleine extraatje dat het verschil maakt. Door te kiezen voor een uitzonderlijk item kun je je inrichting een eigen karakter geven dat de aandacht van je bezoekers vasthoudt en je elke dag charmeert.

Een kwestie van stijl

Om succesvol te zijn, moet decoratie coherent zijn. Zodra je je universum hebt bepaald en geïdentificeerd, wordt het gemakkelijker om je lamp te kiezen. Voor een bohemienachtige stijl kies je lampenkappen van karakteristieke materialen zoals bamboe, hennep en raffia. Ze hebben het voordeel dat ze een zacht, gedempt licht verspreiden dat een warme noot toevoegt aan je interieur. En vergeet vlechtwerk niet, dat erg in de mode is. Als je omgeving meer industrieel is, kies dan voor metalen onderstellen. Misschien ben je een fan van Art Deco. In dat geval zijn lampen van messing en gestreept glas perfect als nachtlampjes. Als je de voorkeur geeft aan de hedendaagse of Scandinavische stijl, zijn lampvoeten in karakteristiek hout of marmer perfect. De kamer waarin het object gebruikt gaat worden is ook essentieel om de juiste verlichting te kiezen die comfort voor de ogen combineert met esthetische aantrekkingskracht. Voor een kinderkamer zijn LED nachtlampjes in de vorm van dieren of personages bijvoorbeeld ideaal om een zacht, geruststellend licht te verspreiden dat bevorderlijk is voor de slaap. Als je kiest voor een spotlightmodel, kun je de muren en het plafond verlichten met sterren en je kind onderdompelen in een wereld vol dromen. Voor oudere kinderen zijn lichtbakken met boodschappen een groot succes. Het moeilijkste is om te kiezen.

Eerst ontwerpen

De lamp is nu opgevat als een op zichzelf staand decoratief object en is een bron van vreugde voor ontwerpers van alle horizonten. De selectie richt zich op design en originaliteit. Modellen in zwart of wit gebeeldhouwde hars in de vorm van een vogel of aap springen onmiddellijk in het oog en voegen een eigenzinnige, speelse toets toe aan je inrichting. Waarom zou je je niet overgeven aan een cultobject van Italiaans design met de lamp met de golvende kap die doet denken aan een vleermuis? Dit is zeker een opvallend stuk dat niemand onverschillig zal laten. Lampen met een gouden voet in de vorm van een dier dat uit de kap steekt zijn ook ongewoon. Konijnenoren of giraffekoppen zijn karakteristieke blikvangers. Of je geeft de voorkeur aan de strakke lijnen van lampen met een eenvoudige lichtbol op een metalen voet. Het assortiment is rijk en eclectisch. Designliefhebbers zullen zeker het item van hun dromen vinden.

26 45488.7486236458 79 PRODUCTION