Deurmatten

2
*Met de code DECO en vanaf een aankoop van €99 op decoratie ontvangt u 5% kassakorting, en vanaf een aankoop van €199 op decoratie ontvangt u 10% kassakorting op de decoratie van La Redoute Intérieurs & AMPM. De rode prijzen hebben geen enkele korting. Exclusief aanbod, niet cumuleerbaar met een andere promotionele aanbieding, geldig zolang de voorraad strekt.
Alles over:

Deurmat voor binnen of buiten

Elk type deurmat kan per definitie binnen of buiten worden gelegd, afhankelijk van de beschikbare ruimte (buitengang, binnen, enz.). Alle matten zijn gemaakt van stevige, slijtvaste materialen en sommige reinigen zelfs de zolen van de mat zonder dat je je voet hoeft te verplaatsen. De deurmat is ook en vooral een decoratief element dat de persoonlijkheid van je gasten onthult.

Praktisch en decoratief, de deurmat verfraait een toegangsdeur en beperkt de verspreiding van vuil van buitenaf in je huis. Dit kleine accessoire is essentieel om je vloeren en huis schoon te houden. Deurmatten zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en kleuren. Weet je nog steeds niet welke je moet kiezen? Hier zijn een paar tips voor het kopen en onderhouden van de ideale deurmat om je huis schoon te houden.

Wat zijn de voordelen van een deurmat voor je huis?

Er wordt gedacht dat de deurmat van Franse oorsprong is, omdat de uitvinder Gustave Arnaud als eerste op het idee kwam om kokosvezels samen te weven tot een deurmat. Dankzij de sterkte en stevigheid van de vezels kon hij zijn schoenen en stof verwijderen voordat hij zijn flat binnenging. Het onmiskenbare voordeel van de deurmat zijn de hygiënische eigenschappen.

Dankzij de vindingrijkheid van moderne fabrikanten is het bovendien zeer decoratief en kan het er geweldig uitzien op een stoep of een humoristische welkomstboodschap overbrengen. Je kunt ook de al te traditionele kleuren zwart of bruin achterwege laten. Als het buiten vochtig wordt, vangt het water op in de vezels, waardoor je vloeren niet vuil worden.

Het juiste formaat deurmat kiezen

Over het algemeen zijn deurmatten rechthoeken van 45x75 cm. Dit betekent dat ze aan de meeste drempels kunnen worden aangepast en toch vrij discreet blijven. Het is echter mogelijk om met deze regel te breken en te kiezen voor een gebogen deurmat om je entree een modernere, design uitstraling te geven. Anderen zullen de voorkeur geven aan een vierkante deurmat of een deurmat met kleinere afmetingen voor een openslaand raam dat uitkomt op een terras of balkon.

Vergeet niet om je oprit, openslaande deuren en erkers op te meten voordat je een deurmat koopt.

Welk materiaal moet je kiezen voor je deurmat?

Deurmatten hebben verschillende eigenschappen, afhankelijk van het materiaal.

  • Kokosvezel: zeer sterk en slijtvast, kokosvezel is een zeer effectieve mat voor het verwijderen van vuil en stof, maar het is ook erg sterk. Kokosvezels absorberen goed vocht en worden aanbevolen voor gebruik binnenshuis.
  • Rubber kan binnen en buiten worden gebruikt: het presteert goed en is gemakkelijk schoon te maken.
  • Borstelmat van nylonvezel: zeer effectief voor het schrapen van schoenzolen, nylonvezel absorbeert veel minder vocht dan kokosvezel.
  • Decoratieve deurmatten van linnen, wol of bamboe zijn erg mooi, maar worden niet aanbevolen voor herhaaldelijk gebruik, omdat ze snel beschadigd raken.

Hoe maak ik mijn deurmat schoon?

Vergeet niet om je deurmat één keer per week schoon te maken met warm water, afwasmiddel en een schrobborstel. Als de deurmat erg vuil is, kan een beetje ammoniak de oorspronkelijke schoonheid herstellen. Voor een grondige reiniging bestrooi je de deurmat met waspoeder en zuiveringszout. Laat het een nacht staan en zuig het op.

12 45435.5203542593 79 PRODUCTION