Lopers

26
Laatste Afprijzing
Sales
Tot -60%*
Alles over:

De belangrijkste functie van een tapijt is decoreren.

Gangpaden zijn vaak minder mooi versierd en een kleurrijke schoonloopmat compenseert dit. Een mat beschermt de vloer ook tegen vuil en voorkomt uitglijden of slippen. Als dit toch gebeurt, zal de mat de val opvangen. Het traptapijt kan ook fungeren als een thermische isolator, waardoor de omgeving zachter wordt.

Heeft je huis een lange gang en wil je die met flair aankleden om er een aangename plek van te maken? Heb je een vloerkleed voor de gang overwogen? Dit rechthoekige model is speciaal aangepast aan deze ruimtes en voegt een vleugje elegantie toe zonder het leven ingewikkelder te maken. Op voorwaarde natuurlijk dat je het met zorg kiest.

Het perfecte hal vloerkleed voor je huis

Heb je genoeg van die lange, saaie gang zonder een vleugje stijl? Wij hebben de oplossing! Kies voor een hal vloerkleed. Dit model is ideaal om een lange, smalle ruimte te bedekken. De vorm past zich perfect aan deze specifieke afmetingen aan.

Welke vloerbedekking je ook kiest, dit tapijt geeft je huis net dat beetje extra. Maar voordat je je overgeeft aan een ongewoon model, is het belangrijk om één ding te controleren: de duurzaamheid. We lopen tenslotte vaak door een gang. En dat gaat natuurlijk een grote rol spelen bij je keuze voor het ideale vloerkleed. Als je gang veel gebruikt wordt, kies je best voor een stof die slijtvast, wasbaar en makkelijk te onderhouden is. Katoen is een uitstekende keuze omdat het gemakkelijk te wassen is en, afhankelijk van het weefsel (hoe strakker het weefsel), heel sterk kan zijn. Karakteristieke vezels (bamboe, jute, sisal...) kun je ook met een gerust hart kiezen, omdat ze resistent zijn. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor wol, dat ideaal is om uitglijden te voorkomen. Synthetische vezels hebben ook hun plaats. Ze zijn slijtvast en gemakkelijk te onderhouden (en ook goedkoper).

Je moet ook je gang opmeten om de ideale maat te vinden. Een goed tapijt bedekt het grootste deel van de gang, maar laat aan de zijkanten nog een kleine opening over (ongeveer 30 cm).

Vloerkleden voor de hal, de decoratieve toets voor je huis

Het is tijd om over stijl te praten. Zelfs als je van lichte kleuren houdt, mag je niet vergeten dat tapijt in de hal veel belopen wordt en dus snel vuil wordt. Je kiest dus best voor donkere tinten zodat je je tapijt niet te vaak moet wassen.

Als je gang erg donker is, is dit echter niet de beste keuze. Je kunt kiezen voor een mooi beige (een tussenkleur) met donkere patronen.

Je moet je tapijt ook afstemmen op het ontwerp van de plaats die je bezoekt. Kijk naar je inrichting en kies een kleur die goed past bij je muren (blauwe muren passen bijvoorbeeld heel goed bij koele tinten). Als de muren kaal zijn, kun je de boel opvrolijken (en een vleugje originaliteit toevoegen) door een tapijt met een kleurrijk patroon te kiezen. Is je gang helemaal wit? Plantmotieven zorgen voor een klassieke toets. Geometrische patronen geven een modern tintje. Voor een etnisch design kies je voor tapijten gemaakt van karakteristieke vezels. Vergeet niet dat hoe eenvoudiger de inrichting van je hal, hoe origineler het tapijt kan zijn.

Tot slot kan het ook de moeite waard zijn om na te denken over het interieur van je huis als geheel. Een gang is de plek waar verschillende kamers samenkomen (slaapkamer, woonkamer, keuken, enz.). Hij kan dus fungeren als een decoratieve overgang tussen deze twee delen van het huis. Veel plezier met het terugvinden van de hoofdkleuren van de twee kamers in de tapijtpatronen.

19 45488.7486236458 62 PRODUCTION