Wiegen

4
*Vanf 2 artikelen in het winkelmandje ontvangt u tot -40% korting op een selectie artikelen Mode & Wonen met vermelding op de site. De rode prijzen hebben geen enkele korting. Aanbod geldig van 1 t/m 30 juni zolang de voorraad strekt.
Alles over:

De wieg: een veilige cocon voor de eerste nachten van je baby

De wieg die je voor je baby kiest, moet veilig en knus zijn en voldoen aan de veiligheidsnormen voor slapende baby's. Het is het eerste bedje van je baby als hij terugkomt van de kraamafdeling. We bieden je een selectie van verschillende modellen, van de meest sobere houten wieg tot de meest geavanceerde modellen die meegroeien met de leeftijd van je kind. Voor ouders die 's nachts zo dicht mogelijk bij hun baby willen blijven, zijn de co-sleeping wiegmodellen perfect. Ze worden direct aan het bed van de ouder bevestigd, zodat je je kind kunt voeden zonder op te staan. De meeste kunnen worden omgebouwd tot een apart bedje als het kind groter wordt, of tot een box. Wil je je kind in slaap wiegen? Schommelwiegen zorgen voor die zachte beweging die baby's doet denken aan het schommelen in de baarmoeder. Andere wiegen zijn gemaakt van lichtere materialen en zijn bedoeld voor ouders die veel onderweg zijn en niet te snel met een paraplubed willen worden opgezadeld. Deze wiegjes zijn soms opvouwbaar, vergelijkbaar met een bassinet, en kunnen dag en nacht worden gebruikt. Bekijk met plezier onze selectie van wiegjes met spijltjes en gemaakt van stof die geschikt is voor de allerkleinsten, en kies de wieg die het beste bij je baby past.

De baby komt eraan en het is tijd om de juiste spullen te kiezen om hem te verwelkomen. En daar is de wieg gewoonweg onmisbaar bij. Het is het knusse nestje waarin je kleine engel zal rusten en zich goed zal voelen. Maar alleen als je de juiste kiest.

Een bed voor de eerste maanden van je baby

Het belangrijkste voordeel van een wiegje is dat het de kleine geruststelt aan het begin van zijn leven. Het is een kleine, comfortabele ruimte die bescherming biedt tegen de grote wereld. Het kleine formaat van de wieg is geruststellend, omdat het lijkt op mama's knusse buik. Het is de plek waar baby zich veilig voelt tijdens dutjes of 's nachts. Het is ook een geruststellende uitrusting voor ouders. Het wordt meestal gebruikt vanaf de geboorte tot zes maanden. Leg je kleintje in het wiegje tot hij rechtop kan zitten. Het wiegje neemt niet veel ruimte in beslag en kan gemakkelijk in de slaapkamer van de ouders worden geïnstalleerd om de bewegingen van de baby te volgen. Daarom raden we aan een model met wielen te kiezen. Puristen zullen dol zijn op de schommelmodellen, waarmee je je baby lange tijd kunt wiegen zonder je leven ingewikkelder te maken. In deze categorie kun je ook kiezen voor een hangwieg.

Je baby brengt meer dan 18 uur per dag door in zijn wieg. Het is dus van vitaal belang om hem het allerbeste te bieden.

De perfecte wieg

Zoals je kunt zien, is er een enorme keuze aan babybedjes. Dus waar moet je rekening mee houden om er zeker van te zijn dat je de juiste koopt?

Het eerste wat opvalt, is de stijl van de wieg. Heb je een Zen interieur? Dan is een rieten model het meest smaakvol. Een houten wieg (bijvoorbeeld van beukenhout) past overal bij. Je kunt spelen met de kleuren, van puur, elegant wit tot pastelblauw en -roze en minder traditionele tinten. Controleer altijd of de verf die je gebruikt veilig is voor je baby. En omdat dit niet altijd wordt aangegeven, kies dan voor modellen van bekende merken die bekend staan om hun betrouwbaarheid (Chicco, bijvoorbeeld).

Een ander belangrijk criterium bij je keuze: de matras. Je besteedt veel tijd aan het vinden van de perfecte matras voor jou. Hetzelfde geldt voor je baby! Vergeet zachte matrassen, die kunnen gevaarlijk zijn voor je kleintje. Een stevige matras is ideaal. Het zal het kind laten slapen zonder in te zakken en zal hem zo goed mogelijk ondersteunen. Koop je een matras los van de wieg? Controleer altijd of de afmetingen perfect passen bij de structuur. Er mag geen ruimte zijn tussen de matras en de randen. De matras mag ook niet te dik zijn. Baby zou dan te dicht bij de rand liggen. De perfecte matras moet gemaakt zijn van karakteristieke materialen met een gemiddelde dikte tussen 10 en 15 cm. Wat dichtheid betreft, kies dan voor modellen tussen 20 en 22 kg/m3. Als je voor een latexmatras hebt gekozen, kies dan voor 60 kg/m3.

Heb je een model met wielen gekozen? Controleer of er een vergrendelingssysteem (rem) is. Dit voorkomt dat het bed verschuift. Als je voor een hangbed hebt gekozen, controleer dan het bevestigingssysteem. Het moet bijzonder stevig zijn en geschikt voor de ondergrond waarin je gaat boren.

Omdat de veiligheid van je kind voorop staat, zijn er een aantal punten die je moet controleren. De basis moet perfect vlak en volledig stevig zijn. De afstand tussen de spijlen mag niet meer dan 7 cm zijn. Zo voorkom je dat je baby bekneld raakt. Een minimale hoogte van 20 cm wordt aanbevolen. Dit is essentieel zodat baby in alle veiligheid kan opgroeien en om te voorkomen dat hij op het gekke idee komt om over de spijlen te klimmen als hij eenmaal "volwassen" is.

Er zijn veel verschillende soorten wiegen. Het klassieke model meet ongeveer 40 x 80 cm. Er zijn evoluerende versies die praktisch zijn om je baby in de gaten te houden terwijl hij groeit, maar die wel veel ruimte innemen. De Cododo wieg is ideaal voor ouders die hun baby in de gaten willen houden terwijl ze in bed liggen. Het wordt bevestigd aan het bed van de ouders, zodat ze niet hoeven op te staan om op hun kleintje te letten.

En om je baby in zijn knusse cocon te houden, kun je een wiegje toevoegen, een soort nomadisch wiegje dat heel praktisch is tot de leeftijd van 3 maanden.

17 45462.6114667708 47 PRODUCTION