Theepotten

2
*Met de code DECO en vanaf een aankoop van €99 op decoratie ontvangt u 5% kassakorting, en vanaf een aankoop van €199 op decoratie ontvangt u 10% kassakorting op de decoratie van La Redoute Intérieurs & AMPM. De rode prijzen hebben geen enkele korting. Exclusief aanbod, niet cumuleerbaar met een andere promotionele aanbieding, geldig zolang de voorraad strekt.
Alles over:

Thee komt oorspronkelijk uit Azië en heeft de smaakpapillen van Europeanen weten te veroveren, te beginnen met onze Britse collega's. Theetijd is een echt instituut. In Frankrijk drinken ongeveer 6 op de 10 mensen thee. Om optimaal van deze drank te genieten, is het de moeite waard om te investeren in een theepot en accessoires die alle aroma's naar voren brengen.

Welke theepot kiezen voor thee?

Het eerste wat je nodig hebt om thee te zetten die deze naam waardig is, is een theepot. Hierin vang je het hete water op of kook je het.

Welke vorm theepot moet ik kiezen?

Over het algemeen zijn er twee voorkeursvormen voor theepotten. De Chinese theepot is iets hoger en afgerond op de buik, terwijl de Japanse theepot platter en breder is.

Naast de pure esthetiek van het product kun je je theepot ook kiezen op basis van de vorm van de theeblaadjes die je in het thee-ei of in een theezakje wilt doen.

Welke materialen moet ik kiezen?

Theepotten zijn er in verschillende materialen:

  • Terracotta: ze behouden het aroma en de smaak van alle thee die erin wordt gezet;
  • Gietijzer: zeer aantrekkelijk, ze zijn erg in de mode, vooral in de Japanse stijl;
  • Porselein: een tijdloze favoriet;
  • Roestvrij staal: deze theepotten zijn makkelijk te onderhouden en doorstaan de tand des tijds en slijtage.

Afhankelijk van de vorm en het type van je theepot, kun je een thee-ei of theefilter gebruiken.

Kopje, glas of mok?

De verpakking waarin je je thee drinkt is ook een essentieel accessoire.

De mok

Een grote klassieker, de theekop, met of zonder servies, wordt meestal gebruikt om thee te drinken. Hij kan versierd zijn of heel eenvoudig in zwart of wit. De theekop is een voordelig artikel, verkrijgbaar voor alle prijzen.

Het glas

Het glas is hoger dan de beker en biedt ook een grotere capaciteit. Omdat het warmte geleidt en geen handvat heeft, wordt het glas aanbevolen voor koude dranken: infusies of dorstlessende ijsthee.

De mok

De mok is de grootste houder. Ze zijn praktisch, handig en zeer stevig en worden zeer gewaardeerd omdat je er van je thee kunt genieten zonder jezelf steeds te moeten bedienen.

Bovendien is de mok over het algemeen dikker en dus minder breekbaar dan een beker of glas.

Dankzij de grootte en het gewicht is er minder risico dat hij wordt omgestoten.

Bereid een echte theeceremonie voor

Om de theeceremonie voor te bereiden, moet je ervoor zorgen dat je alle accessoires hebt die je nodig hebt (theepotten, kopjes, filter, thee-ei, enz.). In het bijzijn van je gasten neem je de hoeveelheid thee die je nodig hebt voor je bijeenkomst.

Voor Aziaten heeft thee spirituele en helende deugden. Neem de tijd om deze eerbied te voelen bij alles wat je doet. Als de thee heet is en de aangegeven tijd heeft laten trekken, serveer het dan aan je gasten en geniet ervan.

Dit is een moment om te delen en een geweldige gelegenheid om samen te komen onder het genot van je favoriete drankje.

12 45435.5203542593 454 PRODUCTION