home beddengoed linnengoed

Hoe maak je een mooi bed met een dekbed?

Een opgeruimd huis is een ware levenskunst. Het is een gewoonte die je dagelijks een diep gevoel van welzijn geeft en waardoor je met een gerust hart van je interieur kunt genieten. Om dit te bereiken telt elk detail, en je bed mooi opmaken is daar één van! Hoe maak je een mooi bed met een dekbed? Ontdek al onze tips om het juiste dekbed te kiezen, het af te stemmen op de lakens en kussens en het bed te coördineren met je slaapkamerinrichting!
Comment faire un beau lit avec une couette ?

Wat heeft het voor zin om een mooi bed op te maken?

Het is altijd veel fijner om in een schone, opgeruimde en ordelijke slaapkamer te zijn. Omdat het bed het centrale element is van deze intieme kamer, is het belangrijk dat het goed opgemaakt is. Een goed verzorgd bed zorgt ervoor dat je er 's avonds in wilt kruipen om uit te rusten, te lezen of naar bed te gaan. Een glad dekbed op het bed bevordert het comfort. Bovendien creëer je een harmonieuze, ontspannen sfeer als de afmetingen, kleuren en patronen van je dekbed passen bij de inrichting van de slaapkamer.
 
 
 
 
Comment faire un beau lit avec une couette ?

 

Stap één: het juiste dekbed voor je bed kiezen

De eerste tip voor een mooi bed is het kiezen van het juiste dekbed. De afmetingen van je dekbed moeten perfect aangepast zijn aan het bed. Als je een dekbed kiest dat minstens 20 cm breder en langer is dan je matras, kun je het bed net zo netjes opmaken als in een hotel. De valling van het dekbed geeft een warm gevoel aan de slaapkamer, terwijl het gastvrije aspect van je bed gerespecteerd wordt. Je krijgt ook een onberispelijk opgeruimde look, wat de kamer nog aantrekkelijker maakt.
 
 
Comment faire un beau lit avec une couette ?

Pas het dekbed aan de lakens en kussens aan

Door je dekbed af te stemmen op de lakens en kussens creëer je een harmonieuze look in je slaapkamer. Er zijn veel manieren om dit te doen: kleuren, patronen en de textuur van de stof. Als je bijvoorbeeld een mooi bed wilt maken met een katoenen dekbed, zorg er dan voor dat je al je bedlinnen matcht met katoenen linnen. Hetzelfde geldt als je kiest voor jersey, zijde of linnen. Wat kleurenpaletten betreft, kies een tint die je bijzonder mooi vindt. Kies dan voor complementaire kleuren om je bed een unieke look te geven. Je kunt bijvoorbeeld een wit dekbed combineren met beige lakens voor een tijdloze look, en kleuren zoals marineblauwe en witte strepen toevoegen aan de kussenslopen. Aan de andere kant, als je patronen wilt opnemen in je keuze van bedlinnen, zorg er dan voor dat ze zo minimalistisch mogelijk zijn. Een discreet patroon kan ook een decoratief middelpunt vormen dat je slaapkamer zal charmeren!
 
 
Comment faire un beau lit avec une couette ?

Gebruik andere elementen zoals een boutis, een sprei of een bedrand.

Met ander beddengoed kun je een mooi bed maken, zoals in een hotel, met een dekbed. Je kunt een boutis of een sprei over het dekbed gooien. Vooral in de winter kun je genieten van je bed en een paar extra dekens om warm te blijven. Een boutis is een gewatteerde deken die direct op het bed wordt gelegd. Je kunt het 's avonds gebruiken voor extra warmte tijdens je ontspanningsritueel. Het voordeel van dit type deken is dat het zowel aantrekkelijk als functioneel is. De sprei kan een andere textuur hebben. Je kunt een gehaakte, wollen of fleece sprei nemen. Afhankelijk van het seizoen is dit type deken ook erg warm! Om een mooi bed te maken met een dekbed, kun je ook een bedrand gebruiken. Dit accessoire geeft een verfijnde toets aan al je beddengoed.

Technieken om je dekbed mooi op te maken

De kunst om een mooi bed met een dekbed te maken, net als in een hotel, zit hem in heel precieze technieken! Om je hierbij te helpen, zijn hier 3 technieken die je echt moet kennen. Ten eerste, de eenvoudigste techniek is om het dekbed over het bed te leggen en het plat te maken met je handen. Trek goed aan de zijkanten om eventuele plooien op het bed te verwijderen. Leg vervolgens de kussens netjes op het bed. De tweede techniek is de omslagtechniek. Hiervoor spreid je het dekbed uit over het hele oppervlak van het bed en vouw je het op tot het eerste derde deel. Leg dan de kussens op het vrije deel. Deze techniek geeft je bed meer volume en maakt het nog gezelliger. Tot slot bestaat de 3de techniek uit het inklappen van een enkele bovenhoek, zodat je bed je uitnodigt om erin te kruipen. Deze methode maakt de slaapkamer bijzonder knus, vooral tijdens de wintermaanden!
 
Author Name
La Redoute,
24-4-2024