Kinderbedden

90
*Vanf 2 artikelen in het winkelmandje ontvangt u tot -40% korting op een selectie artikelen Mode & Wonen met vermelding op de site. De rode prijzen hebben geen enkele korting. Aanbod geldig van 1 t/m 30 juni zolang de voorraad strekt.
Alles over:

Een gezellig, praktisch kinderbed

Een toevluchtsoord in het hart van de slaapkamer, het kinderbed is veel meer dan alleen een bed. Met een cabinebed of een raceautobed kunnen kinderen hun eigen fantasiewereld creëren. Al onze modellen zijn zorgvuldig geselecteerd om te voldoen aan de verwachtingen van alle dromers, van baby's tot tieners. Of het nu gaat om een babybed, een meegroeibed, een onderschuifbed of een kajuitbed, er is een bedstructuur die past bij elke wereld. En voor degenen die zweren bij hun favoriete helden bieden we bedframes met hun beeltenissen (Hello Kitty, Mickey Mouse, Cars...). Om de beschikbare ruimte in de kinderkamer optimaal te benutten, gaat er niets boven een veilig en praktisch tussenbed. Er zijn 14 verschillende kleuren beschikbaar om aan de smaak van kinderen te voldoen. Onze matrassen van topmerken zijn perfect geschikt voor al onze bedframes, zodat uw kinderen kunnen genieten van een rustige, vredige nachtrust.La Redoute Intérieurs kinderassortiment biedt een ruime keuze aan design en praktische bedden. Door hun zorgvuldige productie en onfeilbare kwaliteit zijn het stevige bedden die je kinderen jarenlang zullen vergezellen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen, met vintage bedden, bootbedden en zelfs vernieuwde lattenbodems. Ze zijn ook praktisch en beproefd. Extra bedden onder het kinderbed of de slaapbank maken het gemakkelijk om vrienden te verwelkomen. Als het op comfort aankomt, zijn al onze designbedden voorzien van topkwaliteit lattenbodems. Maar het is meer dan alleen een kinderbed, het maakt ook extra opbergruimte vrij. Gebruik de beschikbare ruimte eronder, met de bedlade voor kleding of de bedbox voor grote spullen en speelgoed, en bespaar zo slim een aanzienlijke hoeveelheid ruimte!

Om goed te slapen heb je een goed bed nodig, en hetzelfde geldt voor je kind. Maar het juiste bed en matras vinden is niet iets dat je kunt improviseren om je kleintje het beste te geven. Hier zijn een paar tips om je te helpen de juiste keuze te maken bij het kopen van een nieuw bed voor je kind.

Vind het model dat bij haar past

Voordat je investeert, is het belangrijk om jezelf de juiste vragen te stellen. Eerst en vooral, de beschikbare ruimte in de slaapkamer. Is deze bijzonder klein? Om je kleintje bewegingsruimte te geven en een bed dat past bij zijn of haar grootte zonder dat dit ten koste gaat van de speelruimte, kun je kiezen voor een hoogslaper. Een combinatie- of tussenmodel geeft je kind een comfortabele slaapplek, maar ook een ruimte eronder om te spelen of te werken (met een bureau). Passen er twee peuters in? Kies voor een stapelbed. Geen verspilde ruimte. Maar voordat je dat doet, moet je één ding controleren: heeft je kind geen hoogtevrees? Dit type hoogslaper wordt aanbevolen voor kinderen ouder dan 6 jaar.

Wil je kind zelfstandig zijn? Kies dan een bedhoogte waarbij hij of zij er gemakkelijk in en uit kan. Als de basis te hoog is, kan je kind hulp nodig hebben.

De lengte van het bed kan je ook helpen om de juiste keuze te maken. Over het algemeen meet een kinderbed 70 x 140 cm. Deze afmetingen worden aanbevolen voor kinderen tot 6 jaar. Sommige modellen gaan tot 160 cm en zijn geschikt voor "grote kinderen" of kinderen tussen 6 en 8 jaar. Je kunt ook investeren in een eenpersoonsbed voor volwassenen van 90 x 200 cm als je kind meer ruimte wil (of als je niet van bed wilt wisselen en te veel geld wilt uitgeven). Maar denk eraan dat het het beste is om je kind een bed aan te bieden dat aangepast is aan zijn of haar leeftijd. Je kunt dan een bed kiezen dat nog jaren meegaat met je peuter.

Belangrijke criteria

Een bed bestaat uit een frame en een matras. Kies voor het bedframe materialen die karakteristiek zijn voor het bed. Vergeet MDF vezelplaat, dat gevaarlijke stoffen kan bevatten. Een massief houten bed is de beste keuze, ook al is het duurder. Wat de matras betreft, veel ledikanten worden verkocht met een matras. Controleer of het stevig is en anti-allergisch (behandeld tegen mijt). Je kunt de matras ook apart kopen. Kies voor een stevige of halfstevige matras om rugpijn te voorkomen.

Het uiterlijk van het bed is ook belangrijk. Bij baby's was het eenvoudig, alleen jouw smaak stond voorop. Maar nu zijn de dingen veranderd en heeft je kind het voor het zeggen. Vraag hem welk bed hij mooi vindt. Is hij een avonturier in de dop? Een bed in een hut tovert een glimlach op zijn gezicht. Er zijn ook structuren met speciale vormen (auto, boot, eenhoorn, enz.). Zo kun je een speciale wereld creëren in de slaapkamer van je kind. Ook wat de kleur van het frame betreft, kun je je peuter geven wat hij mooi vindt. Klassiek wit, mooie pasteltinten, meer dynamische tinten, er is voor ieder wat wils.

Als je kind al veel spullen heeft om op te bergen, waarom kies je dan niet voor een bed met ingebouwde opbergruimte? Deze kunnen onder het bed worden geplaatst en zijn bijzonder praktisch omdat kinderen zelf kunnen zoeken (en opbergen) wat ze willen hebben. Dit bespaart aanzienlijk veel ruimte in de slaapkamer, waardoor je kind meer ruimte heeft om te spelen.