home beddengoed linnengoed

Hoe verleng je de levensduur van je beddengoed?

Beddengoed is een van de belangrijkste dingen in huis en biedt het meeste comfort terwijl je slaapt. Het is dus van vitaal belang dat je het goed verzorgt om de levensduur te verlengen. Er zijn een aantal eenvoudige tips om je hierbij te helpen, afhankelijk van het materiaal van je beddengoed en deken. Of het nu gaat om een satijnen dekbedovertrek, een gaasset of een katoenen kussensloop en laken, hoe kun je de levensduur van je beddengoed verlengen? Volg onze gids!
Comment prolonger la durée de vie de son linge de lit ?

Verzorg je satijnen dekbedovertrek zodat het lang meegaat

Satijnen dekbedovertrekken geven je bed een vleugje elegantie en luxe. Dit materiaal is echter erg gevoelig en vraagt om delicate zorg om de levensduur te verlengen. Als je je satijnen dekbedovertrek wast, zorg er dan voor dat je water van minder dan 30°C gebruikt om beschadiging van de stofvezels te voorkomen. Kies een wasmiddel dat speciaal ontworpen is voor delicate stoffen en vermijd wasverzachters. En om kreukels op je satijnen beddengoed te voorkomen, hang je het gewoon op om aan de lucht te drogen.
 
Comment prolonger la durée de vie de son linge de lit ?

Katoenen beddengoed: de juiste verzorging voor een lang leven

Katoen is een van de meest gebruikte stoffen voor beddengoed vanwege het ademende vermogen en de duurzaamheid. Om de levensduur van je katoenen beddengoed te verlengen, moet je het regelmatig wassen. Idealiter zou je je beddengoed maximaal om de 3 dagen moeten verschonen. Katoen wordt minder snel broos dan satijn, maar het kan na verloop van tijd ook kleur en zachtheid verliezen. Om dit te voorkomen, gebruik je lauw water en een mild wasmiddel om je katoenen beddengoed te wassen. Vermijd hoge temperaturen boven de 60°C, omdat katoenvezels hierdoor kunnen krimpen.
 
Comment prolonger la durée de vie de son linge de lit ?

Katoenen gaas beddengoed: een fijne wasbeurt

Katoenen gaasbeddengoed is licht, ademend en perfect voor warme nachten. Ze zijn echter zeer kwetsbaar en vereisen speciale zorg bij het wassen. Als je je katoenen gaas beddengoed wast, kun je het beste een waszak gebruiken om het te beschermen tegen overmatige wrijving in de wasmachine. Kies voor een zacht wasprogramma en koud tot lauw water om beschadiging te voorkomen. Hang het beddengoed op een natuurlijke manier te drogen om lelijke kreukels en vouwen te voorkomen.

Snel en eenvoudig reinigen van je fluwelen dekbed

Fluwelen dekbedden zijn zacht, pluche en perfect voor gezellige avonden tijdens de wintermaanden. Om de levensduur van je dekbed te verlengen en voor jouw comfort, moet je ze perfect schoon houden. Volg bij het wassen van je dekbed de wasinstructies op het label, want fluweel is een materiaal dat speciale zorg nodig heeft. Over het algemeen kun je je fluwelen dekbed in de wasmachine wassen, in koud water en met een wasmiddel voor delicate stoffen. Om te drogen, laat je het aan de lucht drogen of droog je het in de droogtrommel op de zachtste stand. Vergeet niet om je dekbed in de lente op te bergen in een vacuumzak om het te beschermen tegen stof en vocht.
 
Comment prolonger la durée de vie de son linge de lit ?

Beddengoed: effectief wassen en drogen

Linnen is een natuurlijk materiaal dat een rustieke charme geeft aan je slaapkamer. Om goed voor je linnen bedovertrek te zorgen en de levensduur te maximaliseren, raden we aan om het in lauw water te wassen, in een licht gevulde machine voor een betere watercirculatie. Linnen wordt zachter bij elke wasbeurt, dus laat je niet afschrikken door een lichte stijfheid achteraf! Om je linnen beddengoed te drogen, kun je het in de zon hangen of in de droger stoppen op een zeer lage temperatuur. Daarna kun je je deken strijken om hem zijn natuurlijke gladde, onberispelijke uiterlijk terug te geven.

Lakens en kussenslopen: verleng hun levensduur

Lakens en kussenslopen komen elke nacht in direct contact met je huid, waardoor ze sneller slijten dan ander beddengoed. Om hun levensduur te verlengen, is het aan te raden om ze regelmatig te wassen. Idealiter zou je je kussenslopen en lakens om de 7 dagen moeten vervangen. Zo blijft je beddengoed altijd onberispelijk. Om katoenen lakens en kussenslopen te onderhouden, was je ze op minimaal 60°C. Dit verwijdert micro-organismen zoals huisstofmijt en bacteriën, evenals dode huid. En vergeet niet om desinfecterende wasmiddelen te gebruiken voor gezond, aangenaam beddengoed!
 
Author Name
La Redoute,
29-11-2023