home beddengoed linnengoed

Hoe zet je een dekbedovertrek op?

Wie heeft er niet het gevoel dat hij net een intensieve workout heeft gedaan door zijn dekbedovertrek te verwisselen? Terwijl dekbedden onze beste vrienden zijn geworden om elke ochtend snel het bed op te maken, kan het verwisselen van dekbedovertrekken vaak een hele opgave zijn, vooral als je alleen bent.

Het goede nieuws is dat er technieken zijn die deze taak een stuk eenvoudiger maken, en die hebben we hier voor je op een rijtje gezet. Je hoeft alleen maar de methode te kiezen die het beste bij je past en je zult zien dat het verschonen van je dekbedovertrek een waar plezier wordt.


Hoe je gemakkelijk een dekbedovertrek omdoet: de burritotechniek

Als je ooit op internet hebt gezocht naar advies of tips over hoe je snel en gemakkelijk je dekbedovertrek kunt verwisselen, ben je waarschijnlijk een burrito-tutorial tegengekomen. Het is geen zoekfout en het is ook geen recept, wees gerust. De burrito-techniek is een van de bekendste manieren om heel eenvoudig een dekbedovertrek te verwisselen en is het onderwerp van talloze YouTube-tutorials. Soms wordt het ook wel de roltechniek genoemd, maar het is eigenlijk gebaseerd op een rol die doet denken aan het maken van een burrito. Hier zijn de verschillende stappen van deze niet te stoppen techniek die je leven gemakkelijker zal maken.

  1. De eerste stap is om je dekbedovertrek binnenstebuiten te keren en op het bed te leggen.

  2. Leg het dekbed er dan plat op.

  3. Nu de belangrijkste stap: rol het dekbed en de hoes op tot een burrito. Zodra je de opening in de hoes hebt bereikt, duw je de resulterende rol of boudin naar binnen. Dit is misschien de lastigste stap, maar je zult zien dat het met wat oefening heel gemakkelijk te doen is.
Het enige wat je hoeft te doen is het dekbed afrollen en het wordt op magische wijze in de hoes geinstalleerd. Deze techniek is heel gemakkelijk te gebruiken, zelfs als je alleen bent.
 

Andere tips voor het snel aantrekken van je dekbedovertrek

Als de burrito-techniek je niet heeft overtuigd, zijn er nog andere die misschien geschikt voor je zijn. Je zou de wasknijpermethode kunnen proberen. Het voordeel hiervan is dat we dit soort accessoires over het algemeen allemaal in huis hebben. Deze techniek wordt algemeen erkend om zijn doeltreffendheid en snelheid.

Leg gewoon het dekbedovertrek plat op je bed. Rijg vervolgens de hoeken van het dekbed in de hoeken van het dekbedovertrek en zet ze vast met wasknijpers. Neem gewoon de twee uiteinden en schud zodat de rest van het dekbed perfect in de hoes glijdt. Deze techniek kan echter ingewikkelder zijn voor de kleinsten onder ons, omdat een groot deel van het dekbed de vloer raakt. Je kunt altijd op een stoel gaan staan om hoogte te winnen door je overtrek te schudden, maar dit wordt een evenwichtsoefening die niet voor iedereen geschikt is.

techniques pour mettre une housse de couette
Er is nog een andere oplossing en dat is kijken naar de innovaties die bedrijven aanbieden. Wanneer voorwerpen speciaal worden gemaakt om het leven gemakkelijker te maken, zou het zonde zijn om dat te missen. Dit is het geval bij een aantal merken die praktische accessoires aanbieden om het gemakkelijker te maken om je dekbedovertrek op te zetten en zelfs om het neer te leggen.

Verwissel je dekbedovertrek voor een eenvoudige verandering van decor

 
Het vervangen van dekbedovertrekken en beddengoed in het algemeen is niet alleen een kwestie van hygiene. Gemiddeld moet je je dekbedovertrek, hoeslaken en kussenslopen ongeveer om de 10 dagen verschonen. Maar als je last hebt van nachtelijk zweten, is het beter om vaker te verschonen.

Het is ook een heel eenvoudige manier om de uitstraling van je slaapkamer te veranderen. De sets zetten de toon voor de stijl van de slaapkamer, waardoor je van een romantische sfeer naar een bohemien-, reis- of zenstijl kunt gaan. Je kunt je stijl ook aanpassen aan de seizoenen.

changer la dÃĐco avec housse de couette

In de lente en zomer zijn glinsterende kleuren en bloemmotieven aan de orde van de dag. Ontwerpen in kleurgradaties geven de slaapkamer een echte stijl en zijn erg in de mode. Voor de koudere seizoenen willen we warmte en een meer cocooning sfeer in de slaapkamer brengen, dus geven we de voorkeur aan overtrekken in gezellige tinten, bijvoorbeeld blauwtinten zijn erg trendy.
 
Author Name
La Redoute,
29-11-2023