baby artikelen slapen

Welk engelennestje kiest u best?

In de kraamafdeling wordt aangeraden om het hele lichaam van uw baby lekker warm te houden wanneer hij voor het eerst naar buiten gaat, vooral in de winter.
Bij verplaatsingen kan u hem onder een wollen dekentje stoppen. Baby's wriemelen echter en trappen het dekentje van zich af.
Een engelennestje, een echte kleine slaapzak met soms een speciale ruimte voor de beentjes en voetjes, is dus ideaal.

Engelennestjes hebben een kap om het hoofdje te beschermen en kunnen worden vastgemaakt op een autostoeltje, maxi-cosi of wandelwagen.
Het is met andere woorden een essentieel onderdeel van uw babyuitzet, zodat u uw baby kan vervoeren zonder dat hij kou vat !
Uw kleintje ligt zacht en lekker warm. Welk model kiest u best? En hoe gebruikt u het in het dagelijkse leven ?

Engelennestje: welke modellen bestaan er zoal ?

Dit hangt onder andere af van het seizoen. In de zomer kiest u best voor een engelennestje gemaakt uit licht materiaal, voor de winter kiest u een warmer engelennestje (met thermische voering, uit fleece of wol).
Het is voor de veiligheid van uw baby belangrijk om aandacht te besteden aan de maat van het engelennestje. Wanneer u uw baby er vanaf de geboorte in wil leggen, kiest u best voor een engelennestje van 60 cm. U kan dit dan tot een leeftijd van drie of vier maanden gebruiken.
Indien uw baby groot is en u het tot zes maanden wil gebruiken, kiest u best voor een engelennestje van 80 cm. Er zijn modellen met rits, linten en knopen.
Sommige merken bieden ook wikkeldekens (100 cm) aan voor gebruik tot 12 maanden. U kan ze volledig openen met een sluiting met velcro of drukknopen, wat erg handig is.
Kijk na of uw engelennestje geschikt is voor uw maxi-cosi of uw autostoel zodat u het optimaal kan gebruiken.

Engelennestje: Hoe gebruikt u het ?

Engelennestjes zijn erg populair omdat de slaap van uw baby niet verstoord wordt. Ze sluiten dus goed aan bij uw gewoontes. Gaat u wandelen ?
De overgang van auto naar wandelwagen verloopt naadloos met het overgangssysteem van de harnassen. Dit systeem is ook geschikt voor de harnassen van wipstoeltjes en autostoelen met 3 tot 5 punten.
Wanneer u uitgenodigd wordt om te komen eten, valt uw baby vreedzaam in slaap in zijn engelennestje. U maakt hem dan gewoon nog zachtjes vast in zijn autostoel en legt hem daarna in bed zonder hem wakker te maken !

Wij hebben voor u een selectie engelennestjes gemaakt: van wol, van katoen, met kleur of effen, met sluiting of drukknopen.... Er is voor elk wat wils !
Engelennestje met kap, in tetra Engelennestje met kap en wolkenprint, bio katoen Engelennestje met kap imitatiebont
Engelennestje met kap, in tetra Engelennestje met kap en wolkenprint, bio katoen Engelennestje met kap imitatiebont
Author Name
Valerie,
24-9-2023