Kerstmis home linnengoed

Welk tafelkleed kies je voor het kerstdiner?

De eerste stap bij het versieren van je tafel is het plaatsen van het tafelkleed, wat een moeilijke keuze kan zijn! Het tafelkleed op je kersttafel bepaalt de rest van je decoratie. Dus hoe maak je een keuze? Welke modellen zijn er beschikbaar?

nappe de noel

Tafelkleed of tafelloper?

Het tafelkleed bedekt de hele tafel. De tafelloper daarentegen gaat er dwars doorheen en bedekt alleen het midden van de tafel. Je kunt het ene of het andere kleed onafhankelijk van elkaar gebruiken. De tafelloper is perfect als je tafel gemaakt is van een edel materiaal, zoals hout, dat dan extra tot zijn recht komt.
Waarom zou je die twee niet combineren? Combineer een effen tafelkleed met een tafelloper met patroon om een geweldige basis te creëren voor je kersttafeldecoratie.

nappe de noel

Welke kleur tafelkleed voor Kerst?

Er is een breed assortiment stoffen tafelkleden in rood, groen en kerstmotieven zoals dennenbomen, sneeuwvlokken en kerstmannen. Deze tafelkleden in traditionele stijl zijn ideaal voor een warme maaltijd met het hele gezin.
Vier je kerst met een groep volwassenen en ben je op zoek naar een chiquere decoratie? Kies dan voor tafelkleden van kwaliteitskatoen of -linnen. In sobere kleuren (gebroken wit, taupe, enz.) passen ze bij een verfijnde inrichting. Je kunt breken met de gebruikelijke kleuren en bijvoorbeeld kiezen voor een donkerblauw tafelkleed - elegant en absoluut trendy!

nappe de noel

Hoe kies je het juiste tafelkleedmateriaal?

Het hangt allemaal af van je smaak en de gasten aan tafel! Een papieren tafelkleed is perfect voor een kindertafel. Als het een drukke familieavond wordt, is een tafelkleed van gecoat textiel geschikter. Dit tafelkleed is gemakkelijk te onderhouden en je hoeft je geen zorgen te maken over het opruimen van wijn- of champagnevlekken.
Een katoenen tafelkleed is het juiste compromis. Het voelt zacht aan, heeft vaak mooie feestelijke patronen, is gemakkelijk in de wasmachine te wassen en is bestand tegen hoge temperaturen. Je maaltijd zal meer ontspannen zijn als je je geen zorgen hoeft te maken over vlekken!

Tot slot is linnen de elegante keuze bij uitstek. Dit lichte, verfijnde materiaal staat prachtig op een chique, ingetogen tafel.
 
Kies uit een breed assortiment tafelkleden!
 
Author Name
La Redoute,
23-11-2023