Kerstmis home decoratie

DIY kerstversiering met gerecycled materiaal

Wanneer de korte herfstdagen aanbreken, troosten we ons met de gedachte aan de feestdagen. Het wachten op Kerst en alle voorbereidingen kan een beetje lang lijken, vooral voor kinderen. Hier is een idee voor een creatieve activiteit die zeker het hele gezin bij elkaar zal brengen: maak je eigen kerstversiering van gerecycled materiaal.

Je zult zien dat het heel eenvoudig en betaalbaar is om zelf mooie versieringen te maken. Lees snel verder en je zult tal van ideeën vinden voor versieringen die je met trots in je eigen huis kunt ophangen.


Wat zijn de voordelen van het maken van je eigen decoraties van gerecycled materiaal?

Het is niet alleen een leuke gezinsactiviteit, geschikt voor zowel kinderen als volwassenen, maar doe-het-zelf versieren is ook een geweldige manier om geld te besparen. Als Kerst nadert, beginnen we na te denken over het versieren van de boom, de tafel en het huis, en elk jaar willen we weer iets nieuws.

Maar tussen de kerstballen, slingers en de vele voorwerpen die onze aandacht trekken, kan het decoratiebudget snel exploderen. Geld besparen op versieringen betekent dat er meer geld kan worden besteed aan cadeaus en maaltijden en aan originele, persoonlijke decoraties.

deco de table recup

Doe-het-zelven heeft ook het voordeel dat het de creativiteit stimuleert. Het is voor iedereen spannend om je verbeelding aan het werk te zetten en te proberen een origineel idee te bedenken voor een creatie met gerecyclede materialen en voorwerpen. Het is de perfecte gelegenheid om je bezig te houden met een activiteit die je leuk vindt: of je nu van naaien, borduren, uitknippen, vouwen of recyclen houdt, je kunt je creativiteit de vrije loop laten. Daarnaast kunnen ook je familie en vrienden jouw DIY-decoraties bewonderen tijdens de feestdagen.
 

Kerstboomdecoratie maken van gerecycled materiaal

Als je aan kerstversiering denkt, denk je aan een kerstboom. Wat is er leuker dan je eigen slingers en andere voorwerpen te maken om in de boom te hangen en zo een compleet uniek exemplaar te maken? En het goede nieuws is dat je niet veel materialen nodig hebt om mooie versieringen te maken - dat is het leuke van recyclen. Heb je geen ideeën? Hier zijn een paar ideeën om je op weg te helpen. Maak eerst een inventaris van alle voorwerpen en materialen die je bij de hand hebt: restjes stof, krantenpapier, katoen- of wollen garen, knopen of zelfs linten.

  • Om originele slingers te maken, gebruik je kleurrijke restjes stof in verschillende motieven, die je in kleine driehoekjes knipt en vastbindt met een touwtje. Om de boom te versieren met mooie, originele voorwerpen, gebruik je stukjes vilt, karton, kralen of linten om slingers of hangmanden te maken die passen bij je verbeelding.

diy deco sapin de noël

  • Nog een heel eenvoudig idee dat voor iedereen toegankelijk is: knip sterren en andere vormen uit mooi papier of restjes cadeaupapier. Je kent het vast nog wel van uit je kindertijd: vouw een eenvoudig vel papier meerdere keren om en knip het er een vormpje uit. Vouw je vel open en je hebt een creatief en zeer origineel ontwerp voor in de boom of om als slinger aan de kast te hangen.

  • Herontdek het plezier van je kindertijd door mooie wollen pompons te maken en alle uiteinden te gebruiken waar je geen raad mee weet.
 

DIY woondecoraties voor Kerst

Kerstversieringen zijn er niet alleen voor in de boom: ook de tafel, meubels en muren van je woonruimte verdienen het om er op hun best uit te zien voor de feestdagen. En ook hier kun je je creativiteit gebruiken om je eigen mooie decoraties te maken met gerecyclede materialen.

Denk er voor de tafel bijvoorbeeld aan om je restjes behang tevoorschijn te halen. Als je een strook of twee over hebt, weet je meestal niet hoe je het moet hergebruiken. Een leuk idee is om het te gebruiken als tafelloper en de kleuren te gebruiken als referentie voor het algemene thema van je inrichting.

deco table noel recup végétale

Maak gebruik van oude spullen op zolder om een harmonieus decor te creëren. Het is heel eenvoudig om voorwerpen te recyclen om een mooie tafeldecoratie te maken: je kunt je oude gloeilampen die in je dozen liggen een tweede leven geven. Verf ze gewoon in glittertinten en leg ze ondersteboven op je tafelloper voor een origineel, sprankelend effect.

Tot slot is een kerstfeest niet denkbaar zonder een mooie krans. Het is altijd een leuke gezinsactiviteit. Je kunt een heleboel voorwerpen en materialen gebruiken, zoals wol, linten, dennenappels, beschilderbare wasknijpers en knopen.
 
Author Name
La Redoute,
23-11-2023