home beddengoed decoratie

Hoe een stapelbed personaliseren?

Je zit midden in de planning van de slaapkamer van je kinderen. Ze hebben niet veel ruimte en verzamelen steeds meer speelgoed en boeken. Jij hebt maar één kind, maar je hebt hetzelfde probleem: ruimtegebrek. De ideale oplossing? Een stapelbed. Er is een ruime keuze en je weet niet waar je moet kiezen. Hoogslaper of stapelbed met meerdere plaatsen?


Hier vind je hoe je de slaapkamer van je kinderen kunt inrichten met ons advies en onze tips. Hoe kies je het juiste stapelbed? Hoe richt je een stapelbed in om een vleugje magie toe te voegen aan de kamer van je kleintjes, zodat ze plezier hebben en heerlijk kunnen dromen?Hoe kies ik het juiste stapelbed?

Voordat je een stapelbed koopt, kun je je niet voorstellen hoeveel keuze er is. Stapelbedden met 1 slaapplek, stapelbedden met 2 slaapplekken, stapelbedden met 3 slaapplekken, ombouwbare stapelbedden. Hoe maak je een keuze?

Vragen die je jezelf moet stellen voordat je een stapelbed koopt


  • Veiligheid: denk eerst aan veiligheid. Een stapelbed is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Zorg ervoor dat het model dat je hebt gekozen voldoet aan de veiligheidseisen. De ladder moet natuurlijk stevig en veilig zijn. Zorg ervoor dat je een bed kiest met een barrière aan beide zijden. Stabiliteit is ook belangrijk. Vergeet niet te kijken naar de afstand tussen de twee bedden en tussen het bovenste bed en het plafond.

  • Materialen: kies materialen die gemakkelijk schoon te maken, stevig en robuust zijn.

  • Als het matras niet inbegrepen is, koop er dan een met de juiste hoogte voor de veiligheid van je kleintje.

  • Opties: voor maximaal gebruiksgemak hebben sommige modellen ingebouwde opbergruimte: opbergvakjes, schuifdeuren of lades onder de matras. Controleer of de ladder kan worden verplaatst om hem aan te passen aan de indeling van de slaapkamer.
 

Welk stapelbed kiezen? Wat je moet weten

Een hoogslaper voor een kind
lit-mazzanine-une-personne.jpg
Een tussenverdieping kan heel praktisch zijn en veel ruimte vrijmaken. Je kunt er bijvoorbeeld een studieruimte of een ontspanningsruimte met een kleine bank inrichten voor de leestijd van je kind. Er zijn mezzaninebedden en halfhoge mezzaninebedden verkrijgbaar.

Het meerpersoonsbed voor broers en zussen
lit-supperposé-fraterie.jpgDelen meerdere kinderen dezelfde slaapkamer? Kies voor een klassiek stapelbed met het ene bed boven het andere. Soms zijn er ook onderschuifbedden verkrijgbaar met een lade onder de onderste matras. Zo kan er een derde kind in. Je kunt ook afneembare stapelbedden vinden om de twee slaapgedeeltes te scheiden als je kinderen ouder worden.

 

Hoe richt je een stapelbed in? Onze tips en adviezen

Je hebt het stapelbed uitgekozen en geïnstalleerd in de slaapkamer van je kinderen. Ze zijn enthousiast en ongeduldig. Nu is het tijd om te decoreren! Je kunt het stapelbed eenvoudig aanpassen of transformeren om er een unieke ruimte van te maken. Hier zijn een paar decoratie-ideeën.

lit-superposé

Hoe pas je een stapelbed aan?

Er zijn verschillende mogelijkheden om je stapelbed aan te passen. Je kunt stickers op de muren en/of op het bed plakken. Je kunt ook een deel van het bed, zoals de trap of de ladder, in een felle kleur verven om het wat meer pit te geven en de ruimte tussen de kinderen af te bakenen. Waarom schilder je niet iedere balk een andere kleur voor een vleugje originaliteit? Versier het bed met kussens en gordijnen met een patroon of effen kleuren om elk kind een beetje privacy te geven.

Je kunt een muur van de slaapkamer in een andere kleur verven of origineel behang ophangen: zee-, regenwoud-, prinsessen- of piratenstijl. Bespreek dit met je kind: wil hij of zij een pure Scandinavische stijl (wit bed, witte muren, met vleugjes pastelkleuren, zachte patronen, een lichtsnoer) of iets leukers?

lit-mezzanine lit-superposé

Hoe tover je een stapelbed om?

Gebruik schaduwpoppen: voeg kartonnen of houten vormen toe aan de rand van het bed, of figuurtjes van de favoriete personages van je kind. Voeg een nachtlampje of wandlampje toe om de vormen op de muur te projecteren.

Ben je een doe-het-zelver? Wat dacht je ervan om het bovenste gedeelte van het stapelbed om te toveren tot een grote avonturiershut of prinsessenkasteel? Dan heeft je kind een unieke en magische plek om te spelen! Het zal ze doen vergeten dat ze hun kamer moeten delen met hun broer of zus als ze dat niet zo leuk vinden.

Een ander, eenvoudiger idee: voeg een tunnel toe voor het bovenste bed. Zo creëer je een speelse ruimte waar je kind zich kan verstoppen. Er zijn ook stapelbedden met een ingebouwde glijbaan.
Met een stapelbed is er gegarandeerd veel plezier en gelach! Net als fluisteren bij het slapengaan en beslissen wie het bovenste bed krijgt!

lit superposé cabane

We hebben je ons advies gegeven over hoe je een stapelbed kunt inrichten. Nu is het aan jou!
 
Author Name
La Redoute,
14-1-2024