home decoratie

Hoe kun je gecanneleerde decoratie in je huis toepassen?

De geribbelde decoratie is zowel vintage als geraffineerd en is dé trend van dit moment om toe te passen in je huis! Met zijn afgeronde rondingen en zachte, royale silhouet weerkaatst elk geribbeld decor licht in je kamers om een zachte, vredige sfeer te creëren. Ontdek hoe deze trend zich in de loop der tijd heeft ontwikkeld en wat onze tips zijn om deze subtiel in je interieur te integreren!
cannele1.png

Geschiedenis en ontwikkeling van geribbelde decoratie

De geribbelde trend vond zijn inspiratie in het hart van de jaren 20 en 30. Golvende patronen, subtiel geassocieerd met de Art Deco beweging, werden veel gebruikt in architectuur en luxe meubilair. Deze trend werd populair gemaakt door ontwerpers zoals Émile-Jacques Ruhlmann, de beroemde Franse decorateur uit die tijd. Vandaag de dag wordt geribbelde decoratie op grote schaal opnieuw gebruikt door hedendaagse ontwerpers, met behoud van de Art Deco geest. De overvloed aan deze mode in de interieurwereld is ook populair geworden door de verspreiding van deze trend via decoratieliefhebbers op sociale netwerken. Vanaf nu is geribbelde decoratie een must om textuur toe te voegen aan je omgeving, terwijl de minimalistische look behouden blijft.
 
Comment adopter la décoration cannelée chez soi ?

De esthetische voordelen van geribbelde decoratie

Geribbelde decoratie heeft veel esthetische voordelen. Ten eerste is het belangrijkste kenmerk het golvende uiterlijk van objecten en accessoires die in deze geest zijn ontworpen. Deze vorm voegt beweging toe aan je huis. Er zijn verschillende esthetische interpretaties die je aan dit type decoratie kunt geven. Je kunt je bijvoorbeeld de golven van de oceanen voorstellen en zo een maritieme sfeer aan je interieur geven. Of je kunt de vintage geest behouden die de geribbelde decoratie inspireert door golven te beschouwen als een eenvoudige, afgeronde esthetische textuur die zachtheid brengt in je interieur. Het voordeel van geribbelde decoratie is bovendien dat het gemakkelijk past bij alle decoratiestijlen: minimalistisch, Scandinavisch, industrieel, modern of eigentijds.
 
Comment adopter la décoration cannelée chez soi ?

Hoe verwerk je geribbelde decoratie in je huis?

Er zijn een aantal manieren om geribbelde decoratie in je huis te verwerken. Ten eerste kun je met behang met een geribbeld reliëfpatroon de illusie van volume creëren in je woonkamer. Zolang je maar een deel van de muur reserveert om een visueel focuspunt te creëren. Je kunt ook een dressoir of een kleine boekenkast met geribbeld patroon toevoegen om de exotische sfeer van je woonkamer te accentueren. Geribbelde decoratie kan ook worden gebruikt in de keuken en badkamer. Je kunt bijvoorbeeld een geribbelde palissade gebruiken om de keuken van de woonkamer af te scheiden. In de badkamer is het badmeubel perfect om het golvende reliëf van de geribbelde decoratie toe te passen. In je slaapkamer is het heel eenvoudig om deze geribbelde decoratietrend toe te passen. Je kunt dit doen ter hoogte van het hoofdbord, met verlichtingsarmaturen in geribbelde patronen aan het plafond of op het nachtkastje, of je kunt een mooie kaptafel met geribbelde reliëfs in een hoek van je slaapkamer zetten. En als je lichtheid en exotisme rechtstreeks naar de ingang van je huis wilt brengen, plaats dan een geribbelde console in je hal en maak de look af met bamboe armaturen en keramische terracotta vazen.
 
cannele2.png

Combinaties van stijlen en aanvullende accessoires

Of je nu houten, metalen of lederen meubels hebt, het is perfect mogelijk om de geribbelde stijl te integreren in je interieur. Als je bijvoorbeeld een minimalistische Scandinavische inrichtingsstijl hebt, kun je heel gemakkelijk meubels met reliëfs en met groeven kiezen om structuurpatronen toe te voegen aan een sobere kamer. Decoratieve accessoires kun je gemakkelijk combineren met een moderne eigentijdse stijl. Kies kussens, tapijten of gordijnen met geribbelde patronen om het karakter van je kamer te accentueren. Plaats vazen, lampenkappen of geribbelde schotels op je houten meubels en creëer een subtiel contrast tussen de materialen van je decoratieve accessoires. Een van de populairste geribbelde decoratieve accessoires zijn vloerbedekkingen die ook een originele textuur aan je kamer toevoegen. Je kunt kiezen voor vinyl vloerbedekking die gemakkelijk te installeren en te onderhouden is. In je gang kun je bijvoorbeeld de illusie wekken dat deze langer is met een vloer in een geribbeld patroon. Je kunt deze decoratiestijl ook gebruiken om 2 zones in dezelfde kamer af te bakenen. Bijvoorbeeld als je een lijn wilt trekken tussen de open keuken en de woonkamer, tussen de woonkamer en de eetkamer, of tussen de gang en de deur.
 
Author Name
La Redoute,
1-2-2024