La Redoute X onze planeetonze engagementen

Bij La Redoute zijn we altijd op zoek naar mogelijkheden om onszelf te verbeteren. Voor ons is verantwoord consumeren veel meer dan een blijk van goed burgerschap: het is een levensstijl. Een levensstijl die inherent is aan onze geschiedenis en die in lijn is met onze waarden.

Productieeen vrijwillige maatregel

ICS, verplichte normen voor ons allemaal

Omdat optimale werkomstandigheden in ons dagelijkse leven van uitzonderlijk belang zijn, is La Redoute aangesloten bij ICS (Initiative for Compliance and Sustainability) – een protocol van audits dat verplichtend is voor ons, voor onze onderaannemers en voor onze partners opdat we ons in regel stellen met internationale gemeenschappelijke arbeidsnormen.
Onze score: 100% conformiteit in 90% van de doorgelichte fabrieken

Made in France & Europe

Omdat wij op korte verkoopcircuits inzetten geeft La Redoute de voorkeur aan Europese en Franse productie, naar het voorbeeld van onze capsulecollectie « Made in Roubaix », ons beddengoed Rêverie 100% française en de meeste van onze zetels uit het gamma La Redoute Intérieurs en AMPM.

Materialen & grondstoffensteeds meer verantwoord

Katoen, voor een steeds betere samenhang

Omdat katoen in ons creatief proces een bijzondere plaats inneemt, heeft La Redoute zich aangesloten bij BCI (Better Cotton Initiative), een organisatie die zich inzet voor betere normen in de teelt van katoen en in de verwerkingsprocessen van deze grondstof.

Hout, een edel en groen materiaal

Omdat binnenhuisinrichting een essentieel bestanddeel is van de lifestyle van La Redoute, streven we naar het gebruik van gerecycleerd hout of van hout uit duurzaam beheerde bossen. Onze doelstelling: 100% verantwoord hout tegen 2025. Deze doelstelling hebben we al bereikt met het papier dat we voor onze catalogi gebruiken: dat beantwoordt voor 100% aan de doelstellingen van PEFC, een certificeringsorganisatie die het behoud van onze bossen als doel heeft.

Dierenbescherming, ethiek vóór alles

Omdat we nu eenmaal synoniem zijn van mode, wil La Redoute stralen, maar tegelijk respect vertonen voor het lot van de dieren. Ons standpunt is eenduidig: pels (we zijn aangesloten bij het programma Fur Free Retailer) en angora zijn verboden en mulesing en levend plukken gaan in tegen onze ethische waarden. Ons dons is afkomstig van eenden en van ganzen die goed behandeld worden.

Steeds natuurlijkere grondstoffen

Omdat we ernaar streven om steeds meer verantwoord te zijn in onze mode en ons huislinnen, legt La Redoute de klemtoon op linnen en op hennep – vezels die weinig water en pesticiden nodig hebben.

Gezondheidwelzijn vóór alles

Oeko-Tex voor textiel zonder schadelijke bestanddelen

Omdat we ons om uw gezondheid en om het milieu bekommeren, biedt La Redoute u producten aan met het label Oeko-Tex – een verantwoord initiatief voor onze klanten en ook voor de werknemers in de confectieateliers waarmee we samenwerken. Momenteel heeft 90% van ons huislinnen het Oeko-Tex-label.

Transport en luchtkwaliteit, één en hetzelfde doel

Omdat de kwaliteit van de lucht die we inademen een urgent milieuprobleem is, geeft La Redoute de voorkeur aan commercieel vervoer via trein en boot om zo onze CO2-emissie en onze impact op het milieu te beperken.

Recyclageeen tweede leven

Opwaardering van afval

Omdat elk gebaar telt, heeft La Redoute zijn afval gesorteerd en opgewaardeerd. Dat hebben we in onze productie gedaan, maar ook in onze kantoren. Dat is een natuurlijke reflex. 100% van ons industrieel afval - plastic, karton en papier - wordt gerecycleerd.

Omdat we aanhanger zijn van een beredeneerde consumptie, is La Redoute lid van eco-organisaties voor het recycleren maar ook voor het verzamelen van onze producten. Eco-TCL bekommert zich om de recyclage van textiel, schoenen en huislinnen, terwijl Eco-Mobilier en Citéo meubels, verpakkingen en papier recycleren. U vindt alle ophaalpunten op lafibredutri.fr

Nul verspilling

Omdat we aan onze niet verkochte producten een tweede adem willen geven, wordt geen enkel kledingstuk vernietigd. De vereniging Solidarcité herverdeelt ze lokaal of gebruikt ze in het kader van professionele integratie.

La Redoute sluit zich aan bij Go For Go for Good, het initiatief van de Galeries Lafayette voor meer verantwoorde mode- en huisinrichtingsproducten!

De verantwoordelijke teams van Galeries Lafayette hebben een bestek opgesteld om vast te leggen welke labels zich bij dit initiatief mogen aansluiten. Daarbij lieten ze zich door drie dimensies leiden: de impact op het milieu, de sociale ontwikkeling en de lokale ontwikkeling (productie in Frankrijk).

Wat is Go for Good?

Een product is Go For Good wanneer het beantwoord aan één van de 38 criteria uit het openbare bestek dat de Galeries Lafayette hebben opgesteld. Die variëren van de keuze van de grondstoffen tot sociale en milieutechnische kwesties.
Go For Good-producten zijn niet perfect. Daarom worden immers telkens, in elke productfiche, de criteria genoemd waaraan voldaan wordt. Dat doen we voor de grootst mogelijke transparantie. Lees meer.


Snelle levering
en op maat!
Gratis
Retour
14 dagen
om van gedacht te veranderen
Betaling
100% Veilig
(1) De leveringskosten van 1€ sluit de deelname aan eventuele servicekosten voor levering van volumineuze artikelen niet uit.
(2) U beschikt over een herroepingsrecht van 14 dagen
© NV La Redoute Catalogue Benelux, 4 rue de Menin, 7730 Estaimpuis.
172.26.71.197 43907.7456481481 109 PRODUCTION
Pour votre demande de financement concernant votre achat sur laredoute.fr, vous allez être redirigé vers la plateforme de Sofinco, marque commerciale de CA Consumer Finance, partenaire de La Redoute.
Confirmer