mode dames

Creëer een trendy outfit met de traditionele kersttrui

De feestdagen komen langzaam op gang, met de eerste aankopen van cadeaus, versieringen en outfits. Sinds enkele jaren is de beroemde kersttrui niet meer weg te denken uit deze feestelijke sfeer. Als je het woord traditionele kersttrui hoort, is de kans groot dat je spontaan "lelijk" aan de beschrijving toevoegt.
Maar deze ietwat kitscherige en eigenzinnige kant maakt de kersttrui tot een zeer trendy stuk, een must-have voor elke garderobe. Om alles te weten te komen over de kersttrui, zijn geschiedenis en hoe je hem kunt dragen om een trendy outfit te creëren, lees dan snel verder.
 

Wat is het verhaal achter de kersttrui?

Voordat de kersttrui een modieus en kitscherig artikel werd, was het oorspronkelijk een geschenk dat de liefde van oma's voor hun kleinkinderen weerspiegelde. Angelsaksische oma's spendeerden weken aan het breien van truien om de truien met Kerst aan de kleintjes in de familie te geven.

Het cadeau was bedoeld als een nuttige manier om de kinderen tegen de kou te beschermen en werd door de oma liefdevol gepersonaliseerd met haar kleurkeuze en de toevoeging van motieven die verband hielden met Kerst en de winter. De populariteit van de kersttrui is waarschijnlijk ontstaan door zijn verschijning in de beroemde Cosby show in de jaren 80, en vooral in het begin van de jaren 2000 met de nu zeer beroemde groene trui met een rendier met een rode neus van Mark Darcy in "Bridget Jones's diary".

Dit concept van foute kersttrui werd overgenomen voor bedrijfsfeesten, waardoor de kersttrui een echte feestelijke traditie werd die sinds enkele jaren ook in Nederland wordt gedragen. Tegenwoordig worden de truien niet meer met de hand gebreid door onze oma's, maar zijn ze verkrijgbaar in een breed scala aan ontwerpen, de een nog kleurrijker en origineler dan de ander. Ze hebben zelfs hun eigen dag: elke derde vrijdag in december is het Foute Kersttruiendag.

Pull de Noël, manches longues

Welke broek combineer je met een kersttrui om een trendy outfit te creëren?

De kersttrui is van nature erg kleurrijk en opzichtig: we kiezen meestal voor rood of groen, de kleuren die met Kerst worden geassocieerd. Maar het is niet alleen een simpele wollen trui: wat hem onderscheidt zijn de patronen, die ook heel fel en kleurrijk moeten zijn.

De kersttrui toont vrolijk door een grote rendierkop, sneeuwpoppen, dennenbomen en sneeuwvlokken en kijkt niet op kitscherige details. Het is de perfecte tijd om te experimenteren met pompons en knipperende lichtjes. Om een trendy outfit te creëren, kun je je look in evenwicht brengen met effen, sobere kousen.

Vergeet de totale kerstlook met piloubroeken, anders lijkt het alsof je een pyjama draagt. Maar het is mogelijk om stijlvol te zijn met een kersttrui door hem te combineren met een slanke of skinny jeans waarvan de nauwsluitende snit het losse effect van de trui compenseert.

Voor degenen die het aandurven om prints te mixen: een groene of rode kersttrui met een sneeuwpop- of dennenboommotief gaat heel goed samen met een slanke geruite broek. Je kunt je look zelfs rock chic maken door je grijze rendier kersttrui te combineren met een slanke leren broek en een paar pumps.

Pull avec renne et bonnet

Creëer een trendy outfit door een kersttrui te combineren met een rok

Een feestelijke outfit betekent vaak een jurk of rok. Dus waarom combineer je je kersttrui niet met een mooie rok om een ultratrendy outfit te creëren?

Voor de slimmeriken onder jullie: een grijze kersttrui met een grote rendierkop en rode neus past perfect bij een recht zwart minirokje en mooie hoge laarzen. Het is een trendy look die inspeelt op contrasten en stijlverschillen.

Je kunt je kersttrui gemakkelijk dragen met een spijkerrokje- het is de ideale combinatie voor een eenvoudige stijl zonder het risico op modefoutjes. Voor de durvers die helemaal los willen gaan voor de feestelijke look: combineer een zwarte kersttrui met veel cadeau- en zuurstokmotieven met een gouden kokerrok met pailletten.

Voor een feestelijk en origineel effect kies je voor een skaterrok of een tule petticoat. De ultravrouwelijkheid van de rok contrasteert met de iets wijde, uniseks kersttrui.

Voor een originele feestoutfit combineer je je kersttrui met de onmisbare little black dress. Durf de meest chique en vrouwelijke outfits te combineren met een trui met een kinderlijke stijl: je avondjurk met pumps zal niet onopgemerkt blijven met je rode kersttrui met grote vlokken en de mooie Minnie. Hoe eigenzinniger, hoe modieuzer, dus ga voor de kersttrui.

Pull Noël avec col rond
 
Author Name
La Redoute,
22-11-2023