home beddengoed

De bedrandhoes, een vriend van decoratie en het bed

De bedrandhoes, die vaak vergeten wordt en/of in de vergetelheid raakt, is niet alleen een decoratief element voor je slaapkamer. Naast de stilistische variaties helpt het om je bed langer in goede conditie te houden.

Wat is het doel van de bedrandhoes?

Een van de functies is om de latten en veren van je boxspring om esthetische redenen te verbergen. De bedrandhoes is echter een bondgenoot in het in goede conditie houden van je matras, omdat deze niet meer tegen de boxspring schuurt en de boxspring ook geïsoleerd is tegen slijtage veroorzaakt door de matras.

Cache sommier Coton Gris clair

De verschillende soorten bedrandhoezen

Als je het puur als bescherming gebruikt, is een eenvoudige bedrandhoes alles wat je nodig hebt. In de vorm van een hoes met elastische randen glijdt hij over de bedomranding en -bodem. Aan de andere kant, als je wilt dat het deel uitmaakt van de ruimte om de sfeer van je slaapkamer aan te vullen, is er een keuze uit verschillende thema's. Een vloeiend stoffen model, met hoeken om vast te knopen, past goed bij een romantische kamer. Het kan een kleurrijk en origineel tintje aan de inrichting geven als je bijvoorbeeld kiest voor een bedrukt dessin om een kamer met effen muren op te fleuren. Meer klassieke bedrandhoezen zijn er in monochrome tinten. Ook hier kun je spelen met materialen om een vleugje fantasie toe te voegen. Een perzikhuid microvezelstof voegt textuur en warmte toe aan de inrichting. Je kunt het ook afstemmen op je bed of dekbedovertrek om een uniforme sfeer te creëren. De bedrandhoes helpt je bij het organiseren van de slaapkamer door de opbergvakken aan de zijkanten. Tot slot is het aan jou om de hoogte te bepalen. Laat de poten van je bed zichtbaar of verberg ze. Hier moet je de juiste afmetingen nemen om de juiste bedrandhoes te kiezen.

Cache-sommier en lin lavé, Linéo

Hoe onderhoud je je bedrandhoes?

Niets is eenvoudiger. Volg de instructies van de fabrikant. Over het algemeen wordt een wasbeurt op 30°C aanbevolen. Vermijd drogen in de droger om krimpen te voorkomen.
 
Met ingebouwde opbergruimte, satijn, ruches of prints past de bedrandhoes in je interieur en verbergt hij elegant vermoeid beddengoed. Neem er een en je zult nooit meer zonder willen!
Author Name
La Redoute,
3-2-2024