home meubelen

Hoe kies je je bankstel ?

Het is het pronkstuk van je woonkamer! Verrijkt en versierd, de bank is een essentieel meubelstuk, dat je elke dag gebruikt. U kan er zich ontspannen na een lange dag werken. Je ontvangt er je vrienden. Je komt er samen met je familie. Soms wordt het zelfs gebruikt als bed voor uzelf of voor uw gasten...

Daarom is uiteraard de aankoop ervan geen onbeduidende zaak ! Of je nu voor het eerst ergens gaat wonen of verhuist, of omdat je smaak is veranderd of omdat de kinderen groter zijn geworden (en u zich nu fijnere materialen kunt veroorloven), u bent nu op zoek naar een bank

Hier volgen een paar tips om u tot een juiste keuze te helpen. ÉÉN BANK? TWEE BANKEN…


Niets lijkt meer op een bank dan een andere bank, toch ? 

Afhankelijk van uw interieur en van uw behoeften, zult u echter voor de ene soort zetels kiezen en niet voor een andere :

DE RECHTE BANK

EEN KLASSIEKER

canape droit La RedouteEenvoudig en doeltreffend, de rechte bank past in alle interieurs.
Twee-, drie- of vierzitbanken, u vindt ze in alle maten... en in alle stijlen !
Rechte bank

DE HOEKBANK

VOOR GROTE RUIMTES

canape d'angle La RedouteDe hoekbank, die meer geschikt is voor grotere kamers dan voor studentenstudio's (een kwestie van grootte), kan plaats bieden voor zes of zelfs zeven personen.
Ideaal om mensen te ontvangen, maar ook zeer geschikt voor grote gezinnen.
Hoekbank

DE MODULAIRE BANK

EVOLUEERT IN TIJD EN RUIMTE

canape modulable pour salon Nomadisch en evolutief, het past zich aan uw behoeften aan. Hoe werkt het? Een halve sofa (met een armleuning aan slechts één kant) u elementen aan toevoegt: een ligbank, een hoekbank, een poef, een voetensteun.... Bijna op maat gemaakt, hij kan verplaatst of aangepast worden naargelang uw wensen en de gelegenheid.
Modulaire bank

DE SLAAPBANK 

OM ALS BANK OF BED TE GEBRUIKEN

Canapé convertible La RedouteOf je familie of vrienden nu regelmatig bij je blijven logeren, of dat je er zelf op wilt slapen, dan is de slaapbank de perfecte keuze.
En bovendien is hij ook praktisch en comfortabel.
Slaapbank

MERIDIENNE

VOOR DE ONTSPANNING

canapé détente la redouteEen bankje, een rugleuning en een paar kussens - meer heb je soms niet nodig om je goed te voelen.
De chaise longue is ideaal om te lezen, te telefoneren of om televisie te kijken. Wat wel praktisch is: het beschikt soms ook over een opbergkoffer.
Méridienne

DE BEDBANK

OF DAGBED

canapé lit de repos sur laredoute.frIn een kleine flat of als extra bed biedt de bedbank een interessante prijs-kwaliteitverhouding en heeft bovendien als groot voordeel dat hij zeer compact is.
Of u nu kiest voor een uitklapbare bank, een dwarsslaper, een lounge zetel of een futonbed, aan oplossingen is er geen gebrek. En naargelang van de gekozen matras kunt u een ook goed comfort verkrijgen. En zelfs met een prijs/comfort verhouding vergelijkbaar met die van een slaapbank.
Bedbank
 


Hoe herken je een rechter of linker hoekbank ?

canapé-bz Om dit te bepalen, hoeft u alleen maar voor uw bank te gaan staan. Als u voor uw bank staat en de chaise longue links staat, dan is het een linker hoekbank. canapé-bz-déplié

 

 
Bent u nu al vertrouwd met de verschillende soorten zitbanken en weet u al welke behoeften u hebt en welke familie zitbanken daarbij past ? Prima ! 
Nu is het tijd om je keuze te maken.

comment choisir son canape.jpg


OP ZOEK NAAR DE PERFECTE BANKSTEL !

Bij de keuze van een bank gaat het er niet alleen om of hij inklapbaar of met een afneembare hoes moet zijn... dat zou wel zo gemakkelijk zijn! Nee, het gaat erom een bank te kiezen waar u zich goed in (en bij) voelt

Naargelang uw kamer stelt u zich de ideale sofa voor: zijn afmetingen, zijn vorm, zijn kleur, zijn materiaal... Wat stijl betreft, houdt u eerder van zachte afgeronde lijnen of bent u een fan van de rechte hoek? Hebt u zin in een design, eigentijdse of vintage bank? Bent u klaar voor de originaliteit van een indigoblauw fluweel of bent u gerustgesteld door de soberheid van antraciet katoen? Houdt u van stevig of zacht comfort? En welke maat bank is ideaal voor uw woonkamer ?

Dat is nogal een hoop vragen, nietwaar? Geen paniek, de keuze is makkelijker dan het lijkt. En wat de afmetingen betreft, er gelden een paar regels : in een kleine flat of een kleine kamer, waar plaatsbesparing een levenskunst is, kiest u best voor een kleine zitbank. Typisch een 2-zitsbank, niet te massief, met armleuningen die niet te imponerend zijn om uw 15 m² niet te verzwaren

Bij een woonkamer van 40 m² moet u daarentegen op zijn minst voor een 3-zitsbank kiezen, of voor een hoekbank (tegen de muur om de indruk van volume in de kamer te behouden, of net in het midden van de woonkamer om twee ruimtes af te bakenen)

Voor degenen die echt op comfort gesteld zijn, is een relaxbank met een verstelbare rugleuning en geïntegreerde voetsteun misschien precies de juiste keuze. In elk geval kunnen modulaire zitbanken zich aan elke ruimte en elk decor aanpassen. Tegen dezelfde prijs kiest u beter dit type bank in plaats van een goedkope hoekbank uit een lagere klasse. U zult uw bank met de tijd afmaken, en hij zal langer meegaan ...
Afhankelijk van de grootte van de kamer, van de afmetingen van uw salonmeubelen en van uw smaak, bepaalt u ook een zithoogte en -diepte (op enkele centimeters na!). Als u graag onderuit zakt op uw zitbank, ontspan u dan in een diepe zetel (meer dan 55 cm). Als u daarentegen liever met uw rug gesteund zit, moet de zitting minder diep zijn. In dat geval moet u kiezen voor een hogere rugleuning. Hierdoor ziet de bank er misschien imposanter uit, maar u kunt er uw hoofd op laten rusten. En u zult dus aan comfort winnen.

Tenslotte zijn de poten een stijlelement dat niet over het hoofd mag worden gezien. Ze kunnen recht, schuin of conisch zijn, in hout of metaal. Ze kunnen hoog zijn of bijna onzichtbaar (dit is vaak het geval bij modulaire bankstellen en slaapbanken) en moeten in overeenstemming zijn met de rest van uw inrichting. Als u bijvoorbeeld een donkere salontafel heeft, kies dan een bank met donkere houten of metalen poten.

Goed om te weten: als u twijfelt tussen twee kleuren of twee materialen voor dezelfde bankstel, kijk dan of u staaltjes kunt bestellen van de bekledingen die u interesseren.
 

 


HOE ZIT HET MET ONDERHOUD ?

Als u uw bank goed onderhoudt, dan zal hij langer mooi blijven. Als het bekleed is met stof, stofzuig het dan met een zachte borstel die speciaal voor woningtextiel wordt voorbehouden en overweeg een vuilafstotende behandeling. Als het een afneembare hoes heeft, laat hem dan meerdere keren per jaar schoonmaken.
 
⦁ Hoe maak ik een bank met afneembare bekleding schoon ? 
Niets is makkelijker! Breng de hoezen naar de stomerij. Dit is de garantie van een professionele schoonmaak. Let op! Was de hoezen nooit in de wasmachine: dan loopt u het risico dat ze krimpen en/of verkleuren.

⦁ En hoe maak je een leren bank schoon, vraag je dan ? 
Of het nu om buffel- of om rundsleder gaat, stof het gewoon af met een zachte, droge doek en van tijd tot tijd reinigen met een voedende ledermelk. Misschien heb je gehoord dat babymelk helpt. Wij raden u aan dit te vermijden omdat het vaak niet voldoende voedend is voor dik leder. De delen die in contact komen met het hoofd en de armen kunnen donkerder worden door talgafscheiding. Om de oorspronkelijke kleur te herstellen, gebruik dan een vochtige doek die met zeepwater is doordrenkt (bij voorkeur een zachte zeep zoals "Marseille zeep"), gevolgd door een doek die met zuiver water is bevochtigd. Droog daarna af met een droge doek. Ongeacht de bekleding, als uw kussens met veertjes zijn gevuld, schud ze dan goed uit en pluis ze op als nieuw, net zoals u een kussen zou opschudden. En natuurlijk, zet uw sofa nooit voor een warmtebron of een raam dat blootgesteld is aan de zon... Dan zou hij voorgoed verbleken !

entretenir Canape La Redoute
comment entretenir un canape ?
 

 


DE KONING BANK EN ZIJN HOF

Enkele accessoires om uw bankstel op te waarderen :Fauteuils
poufen

 
pouf La RedouteZe zijn er natuurlijk om hun praktische functie te vervullen, maar ook om een vleugje fantasie toe te voegen. Ze moeten opgemerkt worden! U kunt bijvoorbeeld fauteuils en poefs kiezen die anders zijn dan de bank, om het totaalbeeld van het bankstel te vermijden. Maar je moet wel in harmonie blijven met je decoratie... Dat is op zich al een heel programma !
Fauteils, poufen

Kussens
plaids

 
Coussins et plaids sur la RedouteDeze grote klassiekers hebben een decoratieve functie. Met hen kunt u kleur toevoegen of met materialen spelen. Ze zorgen voor extra comfort. Ze zijn ook heel doeltreffend om die vreselijke vlek te bedekken die door uw geliefde kroost werd gemaakt !
Kussens
Plaids


Tapijt

 
tapis la redoute Niet te groot maar ook niet te klein, het tapijt is een accessoire dat ook bij de bank moet passen en deze moet versterken. Als de bank grijs is, voeg dan een vleugje kleur toe met het vloerkleed. Als het bankstel gekleurd is, kies dan voor een soberder tapijt.
Tapijt


Verlichting

 
luminaires la redoute et ampmKlein en op een tafel geplaatst naast de bank, imponerend als een staande lamp of discreet leeslampje, er gaat niets boven een mooie lamp om uw bank te verlichten.
Verlichting

Salontafel
bijzettafels

 
tables et bouts de canapeWie bank zegt, zegt ook salontafel! Kies de maat en de vorm ervan in overeenstemming met uw bank: lang voor een rechte bank, vierkant voor een hoekbank, rond of en set bijzettafeltjes in een klein interieur. Bankuiteinden zijn een trendy alternatief. Ze hebben als voordeel dat ze verplaatsbaar zijn en zijn beschikbaar in verschillende materialen die u met elkaar kunt combineren (marmer, hout, enz.). Noteer tenslotte dat er salontafels zijn... die ook wat hoger, of zelfs in hoogte verstelbaar zijn: handig om comfortabel te eten.
Salontafel
Bijzettafels
Author Name
La Redoute,
30-1-2024