Relaxfauteuil

6
*Met de code DECO en vanaf een aankoop van €99 op decoratie ontvangt u 5% kassakorting, en vanaf een aankoop van €199 op decoratie ontvangt u 10% kassakorting op de decoratie van La Redoute Intérieurs & AMPM. De rode prijzen hebben geen enkele korting. Exclusief aanbod, niet cumuleerbaar met een andere promotionele aanbieding, geldig zolang de voorraad strekt.
Alles over:

We dromen allemaal van een moment van ontspanning om de stress van alledag te vergeten. Dus waarom trakteer je jezelf niet op een relaxfauteuil? Er zijn verschillende modellen op de markt. Weet je het niet zeker? Hier lees je waarom het kopen van een relaxfauteuil zo nuttig kan zijn en hoe je de beste keuze maakt.

Wat is een relaxfauteuil?

Als je wilt ontspannen na een stressvolle dag, is de keuze aan jou. Je kunt op vakantie gaan of een weekendje weg, je kunt uren lezen of naar muziek luisteren, of je kunt een relaxfauteuil kopen.

Wat is een rolstoel precies? Zoals de naam al zegt, is het een stoel met specifieke functies. Je kunt er bijvoorbeeld mee van houding veranderen en de stoel kantelen om je comfortabel te voelen. Deze functies kunnen handmatig of elektrisch worden bediend.

Er zijn veel voordelen aan dit type relaxzetel. De relaxfauteuil biedt een perfecte positie voor de nek, rug en benen. Spieren van top tot teen worden ontlast van opgehoopte spanning. Het werkt ook in op de onderrug, stimuleert de bloedsomloop in de benen en verbetert de zuurstoftoevoer naar alle organen.

Hij bestaat uit verschillende onderdelen: de basisstructuur, de zitting, rugleuning en voetensteun en, in het geval van elektrische modellen, een motor. Dit betekent dat de stoel kan worden aangepast aan individuele behoeften. Er kunnen ook andere functies worden geïntegreerd. Je kunt kiezen voor een product met een geïntegreerde lift, verwarming of massagefunctie.

Gun jezelf een moment apart

Maar om er het beste van te maken, is het belangrijk om de juiste stoel te kiezen. En er zijn een aantal criteria waarmee je rekening moet houden.

Allereerst: wat moet je stoel doen? Zet op een rijtje wat je precies wilt. Zo kun je een eerste selectie maken. Daarna moet je het model vinden dat bij je past. Er zijn rolstoelen voor kleine en grote mensen, lichtgewichten en zwaargewichten. Het is belangrijk dat je goed ondersteund wordt. Je moet kijken naar de diepte, breedte en hoogte van de zitting. De ideale hoogte moet je in staat stellen om beide voeten op de grond te zetten met je benen in een hoek van 90°. Als je kiest voor een model met een hoofdsteun, moet deze op de juiste hoogte zijn om je nek effectief te ondersteunen. Als hij verstelbaar is, is dat nog beter. Zo kun je de positie aanpassen aan je activiteiten (lezen, rusten, enz.).

De rugleuning mag niet worden verwaarloosd. Hij moet je onderrug voortdurend ondersteunen. Een lendensteun is perfect.

Je moet ook rekening houden met de ruimte waar je het meubel wilt plaatsen. Dit type fauteuil neemt veel ruimte in beslag.

Stof of leer? Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar niet alleen dat. Komt je stoel achter een raam in de zon of buiten te staan? Stof is bestendiger dan leer. Leer vergt ook meer onderhoud. Maar leer gaat langer mee als je het goed verzorgt.

Tot slot is stijl ook belangrijk. Eigentijdse interieurs zullen beter tot hun recht komen met onberispelijk ontworpen zwart of wit lederen fauteuils. Stoffen fauteuils zijn perfect voor een meer klassiek of rustiek interieur. Effen kleuren brengen soberheid. Beige of taupe passen overal bij. Bruin is perfect voor een geslaagde landelijke stijl. Je kunt ook kiezen voor originelere modellen, met flitsende kleuren of eigentijdse patronen. In een volledig witte kamer zal je relaxfauteuil de koning te rijk zijn!

Heeft je huis niet genoeg ruimte om een permanente ontspanningsruimte te creëren? Waarom kies je niet voor een stoel in plaats van een fauteuil? Er zijn opvouwbare relaxstoelen. Je kunt profiteren van deze praktische zitplaats en optimaal comfort wanneer je het nodig hebt, zonder ruimte te verspillen.

18 45435.5203542593 219 PRODUCTION