Kinderkamer vloerkleden

68
Laatste Afprijzing
Sales
Tot -60%*
Alles over:

Tapijten voor kinderen

Kies een ontwerp met grote cijfers of letters als het kind tussen 2 en 5 jaar oud is en pas de tapijtontwerpen aan naarmate het kind groeit om het leren te stimuleren. Een grote mat kan gebruikt worden als tapijt als het kind ouder is, waardoor deze ruimte verandert in een speelruimte waar ze met hun vriendjes kunnen spelen. Een ruime keuze aan designs met kinderlijke motieven om kleine meisjes en jongens te bekoren!

Als het gaat om het inrichten van de slaapkamer van je kind, zijn vloerkleden de perfecte keuze. Vooral omdat het comfort kan bieden aan kinderen die hun tijd doorbrengen met spelen op de vloer. Maar je kunt niet zomaar een tapijt kiezen. Hier lees je hoe je het perfecte vloerkleed voor je kind vindt.

Een intelligente keuze

Eerst en vooral moet je de slaapkamer van je kleintje bekijken. De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is hoeveel ruimte er beschikbaar is voor het tapijt. Het antwoord vertelt je welke maat je moet kiezen. Het zal je ook helpen om de perfecte vorm te kiezen (rond, vierkant, ovaal, rechthoekig, enz.). Een tapijt bedekt meestal een kwart van de kamer. Als het onder een meubelstuk ligt, moet het ongeveer zestig centimeter uitsteken. Een vierkant of rechthoekig ontwerp is ideaal.

Een mat kiezen voor je kind is ook een kwestie van materiaal. Het is heel belangrijk om een materiaal te kiezen dat anti-allergeen en zacht is en niet snel vies wordt (of in ieder geval gemakkelijk gewassen kan worden). Kies voor karakteristieke vezels: bamboe, sisal, katoen of wol zijn perfect. Deze materialen absorberen ook vocht uit de kamer. Het is dus een 'hulpmiddel' dat ook de lucht kan zuiveren als de kamer erg vochtig is. Synthetische vezels worden niet aanbevolen voor kinderkamers, omdat ze allergieën kunnen veroorzaken.

Een esthetische keuze

Tapijten zijn ook een belangrijk decoratief element. Daarom is het belangrijk om het uiterlijk ervan zorgvuldig te kiezen. Denk eraan dat hoe imposanter het patroon, hoe meer het tapijt de kamer visueel zal verkleinen. Als de kamer klein is, zal een lichte tint de kamer groter maken.

Over kleur kun je met je kind overleggen om een kleur te vinden die de ruimte mooier maakt. Vermijd echter wit, want dat is te rommelig. Tenzij je het leuk vindt om de hele tijd het tapijt te wassen!

Kinderen houden van kleurrijke ontwerpen. Je kunt dus hun favoriete dier of held kiezen. Er zijn ook tapijten die autoracecircuits simuleren en als speeltuin dienen. Het is een zeer populaire twee-in-één oplossing.

Als je kind graag in het gras en de aarde in de tuin rolt, kies dan voor een donker tapijt dat vlekken gemakkelijker verbergt.

Om er zeker van te zijn dat je niet de verkeerde kleur kiest, moet het kindertapijt passen bij de inrichting van de kamer. Het algemene effect moet er een van harmonie zijn. Je kunt spelen met roze of blauwe tinten voor de klassieke slaapkamers van kleine meisjes en jongens. Je kunt ook kiezen voor minder gebruikelijke tinten zoals geel, mauve of groen. Deze tinten passen heel goed bij pasteltinten. Weet je het niet zeker? Een veelkleurig vloerkleed kan een goede oplossing zijn. Het voegt een vleugje plezier toe aan de kamer.

Nog één ding. Als je kind nog heel jong is, kun je het beste modellen met lang haar vermijden. Ook al zijn ze gezellig, je kind (of baby) kan in de verleiding komen om het haar uit te trekken en door te slikken! Ze zijn mooi, modern en gezellig, maar niet geschikt voor heel jonge kinderen. Als het kind ouder is, is dit type mat heel geschikt.

22 45488.7486236458 517 PRODUCTION