Kamerscherm

7
*Met de code KING, ontvangt u €35 korting per aankoop van €100 op de collecties meubelen, decoratie, woontextiel, bedden & matrassen van La Redoute Intérieurs, So'Home en AMPM (behalve outlet). De korting wordt direct toegepast in het winkelmandje. De korting, met een maximum van €1750, wordt verdeeld over elk artikel en eventueel over meerdere facturen. De korting wordt niet terugbetaald in contanten. Dit exclusieve aanbod is niet te combineren met andere promotionele aanbiedingen en geldig t/m 1 mei 2024, zolang de voorraad strekt.
Alles over:

Scherm

Esthetisch aantrekkelijke, praktische kamerschermen zijn decoratieve objecten die voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt: om een grote ruimte op te delen, om lelijke of rommelige plekken te verbergen of om een privéruimte in een slaapkamer te creëren. Onder de verschillende opties is er het zeer modieuze Japanse kamerscherm, dat over het algemeen transparant is en licht doorlaat, en het zeer stijlvolle louvre-kamerscherm, dat het licht aan de bovenkant filtert. Qua materiaal is het meest gebruikte kamerscherm gemaakt van hout, maar het is ook verkrijgbaar in PVC-doek, mangohout of stof.

Wil je een originele decoratie aan je huis toevoegen? Wil je een kamer afsluiten of afscheiden om een kantoor of een volledig onafhankelijke ruimte te creëren? Dan is een kamerscherm iets voor jou. Met dit item kun je aan je inrichtingsbehoeften voldoen zonder veel geld uit te geven of omslachtig werk te doen om een andere kamer in huis te creëren. In dit artikel kom je meer te weten over dit decoratieve element, het gebruik ervan en hoe je het kiest.

Een kamerscherm om het decor compleet te maken

Wat is een kamerscherm?

Het kamerscherm komt oorspronkelijk uit China en werd gebruikt om tocht in een kamer tegen te gaan. Het werd ook gebruikt om meer privacy in de kamer te creëren en om verschillende ruimtes af te bakenen. Pas een paar eeuwen later werd dit voorwerp in de Europese cultuur ingevoerd. Vanaf dat moment werden kamerschermen gebruikt als decoratieve objecten in Europese huizen. Om precies te zijn, was het vanaf de 15e eeuw dat dit voorwerp interieurs begon te versieren en decoreren.

Een kamerscherm integreren in je interieur en/of exterieur

Terwijl een kamerscherm vroeger vooral diende om tocht buiten te houden, wordt het tegenwoordig vooral gebruikt als afscheiding om de respectieve gebruiksdoeleinden van elke kamer duidelijk af te bakenen zonder dat er een scheidingswand nodig is. Het is gemakkelijk te installeren en te hanteren, dus je hoeft het alleen maar te plaatsen waar je het wilt hebben.

Een kamerscherm is ook het ideale decoratieve object om een deel van je huis dat je niet wilt laten zien, te verbergen voor je gasten. Bijvoorbeeld de ruimte waar je slaapt of je kantoor. Zoals je ziet, als je in een studio woont, is een kamerscherm je beste bondgenoot om privacy te creëren. Het zal je ook helpen om kleine oneffenheden op de muren te verbergen, of je nu in een studio, appartement of huis woont.

Kamerschermen zijn er niet alleen voor binnen. Er zijn ook modellen die geschikt zijn voor buiten. Door bijvoorbeeld een kamerscherm te integreren in de decoratie van je terras, kun je je doeltreffend beschermen tegen nieuwsgierige blikken van buren en voorbijgangers. Het beschermt je ook tegen de wind en de zon op dezelfde manier als panelen of luiken, en geeft je kleine tuin een elegante, trendy toets.

Een kamerscherm kopen: verschillende stijlen en materialen

Functionele, betaalbare en gebruiksvriendelijke schermen hebben ook het voordeel dat ze verkrijgbaar zijn in een reeks ontwerpen, van de eenvoudigste tot de meest uitgebreide. Dit betekent dat ze kunnen worden aangepast aan de inrichting en smaak van elke klant. Er zijn dan ook verschillende soorten kamerschermen op de markt, met verschillende ontwerpen en afmetingen.

Kamerschermen zijn er in verschillende materialen, zoals hout, bamboe, metaal en stof, en in verschillende kleuren zoals zwart, wit of de karakteristieke houtkleur. Op de pagina vind je alle soorten schermen tegen verschillende prijzen en leverbaar.

15 45393.4675451042 344 PRODUCTION