Staande lampen

82
Laatste Afprijzing
Sales
Tot -60%*
Alles over:

Kleine lampen, staande lampen, halogeenlampen - hoe kies je?

Of het nu gaat om een leeslamp, een scharnierende vloerlamp met meerdere lampen of een projectorlamp, je moet je verlichting zorgvuldig en methodisch kiezen. Elke vloerlamp verspreidt een bepaald licht en helpt om een bepaalde sfeer te creëren - retro, leergierig, Hollywood, praktisch, gezellig, enz. Vervolgens moet je bepalen welke verlichting je nodig hebt: is het praktisch om te lezen, krachtig om verschillende handmatige taken uit te voeren of gewoon indirect om een spel van schaduwen en kleuren in je kamer te creëren?

De vloerlamp is een geliefde lamp die een plaatsje heeft veroverd in ons interieur. Maar als hij effectief moet zijn en de best mogelijke verlichting moet bieden, zonder de decoratieve stijl te vergeten, moet hij niet willekeurig worden gekozen.

Vorm, een basisfactor bij het maken van de juiste keuze

Zoals je ongetwijfeld hebt gemerkt, zijn vloerlampen er in alle soorten en maten. Deze vloerlamp (vergeet niet dat hij minstens 70 cm hoog moet zijn om vloerlamp genoemd te worden) is nu verkrijgbaar in oneindig veel designs. Er zijn eenvoudige modellen met rechte stelen. Deze hebben meestal een metalen of houten steel. Het is een discrete keuze, ook al kan een diffuser (of lampenkap) er een originele toets aan geven. Dit type vloerlamp is geschikt voor alle kamers en alle decoratieve stijlen.

Er zijn ook modellen met statieven. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn er drie poten om de diffuser te ondersteunen. Dit model is perfect voor een industriële inrichting of, als het van hout is gemaakt, een Scandinavische stijl.

De gebogen vloerlamp is imposanter. Best genegeerd voor kleine kamers. Hij heeft een gebogen steel en een offset diffuser. Veel modellen zijn gemaakt van metaal en passen goed bij een designlook. Kies in dit geval voor een zwart of wit model.

Tot slot kunnen ook scharnierende vloerlampen deel uitmaken van je keuze. De diffuser kan worden gericht waar je maar wilt. De meeste van deze producten zijn gemaakt van metaal en zijn over het algemeen erg stijlvol.

Eén kamer, één vloerlamp

Zoals we allemaal weten, hebben verschillende kamers verschillende verlichtingseisen. In de woonkamer is indirecte verlichting een goede oplossing. Kies hoge modellen (tot 2 m) die een brede lichtstraal geven.

Voor een eetkamer is een boogvormige vloerlamp een uitstekende keuze. Je kunt het tafelblad elegant verlichten. Om ongemak te voorkomen, kies je best voor een vrij hoog model (een hoogte van meer dan 1,60 m is ideaal).

Staande lampen kunnen ook worden gebruikt in slaapkamers. In dit geval zal het de ideale metgezel zijn voor een lees- of ontspanningsruimte. Een leeslamp kan naast een comfortabele fauteuil worden geplaatst.

Je kunt je lamp ook bij de ingang of in een gang plaatsen. Vergeet niet te kiezen voor een model met een vloerschakelaar, die gemakkelijker aan te zetten is als je je handen vol hebt.

Je moet ook het juiste model kiezen. Als je bijvoorbeeld een vloerlamp kiest voor accentverlichting, kun je een model met een lampenkap kopen voor een gezellige, zachte sfeer. Als je de hele kamer wilt verlichten, zijn vloerlampen met verschillende scharnierkoppen perfect. Zo kun je het licht richten zoals je wilt. Lichtopbrengst is ook belangrijk. Voor een woonkamer of slaapkamer is een vloerlamp met een warme lamp van 4000 Kelvin (het equivalent van 100 watt) ideaal. Voor een kantoor of keuken kies je voor koel licht.

Ga voor LED-straatlantaarns, die je geld besparen, vooral als je ze veel gebruikt.

Vergeet tot slot niet de opties voor vloerlampen, die je leven een stuk gemakkelijker kunnen maken. Dimmers en programmering op afstand zijn de perfecte keuzes voor een vloerlamp die je veel goeds zal doen.

13 45488.7486236458 77 PRODUCTION