Tuintafels

80
Laatste Afprijzing
Sales
Tot -60%*
Alles over:

Tuintafel

Ronde, rechthoekige of vierkante tuintafels, in teak, gelakt hout of regenbestendig wit PVC. De tuintafels hebben een gat in het midden om een parasol te plaatsen en in de schaduw te eten. Voor een complete tuinset stem je de tafel af op de bijpassende tuinstoelen en ligstoelen. Op een klein terras of balkon doet een 2-persoonstafel van hout en smeedijzer denken aan een bistro: erg trendy in de stad. De tuintafels te koop in deze sectie buitenmeubelen zijn gemakkelijk zelf te monteren.

Buiten eten is een plezier waar we allemaal van genieten. Je kunt picknicken midden in de natuur of gewoon een lunch organiseren in je tuin. En daarvoor is een tuintafel onmisbaar. Maar hoe vind je het juiste model dat zowel praktisch als mooi is? Volg de gids!

De ideale tuintafel

Voor je er zelfs maar aan denkt om een tuintafel te kopen, moet je de afmetingen kennen van de ruimte waar hij komt te staan. Deze informatie vertelt je hoe groot de tafel moet zijn. Het is ook nuttig om de vorm te bepalen. Een grote rechthoekige tafel past niet in een kleine vierkante ruimte.

De grootte van je tafel speelt natuurlijk ook een rol bij je keuze van meubilair. Nodig je vaak meer dan 10 mensen uit? Ga dan voor modellen van meer dan 250 cm. Eet je alleen met z'n tweeën, dan volstaat een model van 60 cm. Eet je graag gevarieerd? Kies dan voor een uitschuifbaar model waarmee je gasten kunt uitnodigen wanneer je maar wilt zonder dat het dagelijks te veel plaats inneemt. Een klaptafel is ook een uitstekende keuze als je hem niet vaak gebruikt.

Er zijn ook kleine modellen om bijvoorbeeld je boek naast een ligstoel te leggen. Deze modellen zijn over het algemeen vierkant of rond en zijn oneindig veelzijdig.

De juiste tuintafel kiezen

Hout is een veilige keuze. Stijlvol en karakteristiek, biedt dit materiaal een veelheid aan variaties afhankelijk van de toegepaste kleur. Bepaalde houtsoorten verdienen de voorkeur, zoals teak of acacia, die zeer goed bestand zijn tegen buitenomstandigheden.

Metaal is ook een populair materiaal voor tuintafels. Gemaakt van roestvrij staal is de tafel bestand tegen bijna alles (UV, vocht). Staal is echter niet krasbestendig. Als je je tafel vaak moet verplaatsen, kies dan aluminium, dat ultralicht en zeer duurzaam is. Als je metalen tafel de hele dag in direct zonlicht staat, moet je voorzichtig zijn, want het materiaal warmt op en dat kan heel onaangenaam zijn.

Gevlochten of geïnjecteerd hars is zeer goed bestand tegen temperatuurschommelingen. Het is ideaal voor gebieden in de buurt van zwembaden, omdat het niet wordt aangetast door chloor.

HPL is een verbinding van hout en hars die wordt gebruikt voor tafelbladen. De structuur is dan gemaakt van aluminium of staal. Het is een zeer slijtvast materiaal dat overal tegen bestand is.

Steen is een andere mogelijke keuze voor een tuintafel. Bestand en elegant, maar vergeet niet dat het erg zwaar is en een waterafstotende behandeling nodig heeft om mosgroei te voorkomen.

PVC-modellen zijn verkrijgbaar tegen lage prijzen. Ze zijn gemakkelijk schoon te maken, maar kunnen beschadigd raken door krassen. Als ze lang in de zon staan, verkleuren sommige modellen als ze van slechte kwaliteit zijn.

Perfecte stijl

Je hebt beslist over de vorm, de grootte en het materiaal van je tuintafel. Nu is het tijd om na te denken over de stijl.

Metaal of HPL bieden een heel eigentijdse look die perfect is voor strakke tuinen. Hout is ideaal voor een mooie tuin met veel bloemen en romantiek. Dit materiaal is ideaal voor gezellige ruimtes. Als je tuin geïnspireerd is door de oosterse stijl, kan je ook kiezen voor een zwart metalen tuintafel, die heel elegant en verfijnd is.

Smeedijzeren staal is ideaal voor vintage tuinen.

Je kunt je tafel kiezen met bijpassende stoelen. Op deze manier is de woonkamer een eenvoudige oplossing die je geen slechte smaak zal geven. Je kunt ook gaan voor originaliteit door te kiezen voor een tafel en stoelen in verschillende materialen en stijlen. Het effect is subtiel, maar altijd zeer geslaagd, zolang je niet overdrijft. Metaal gaat heel goed samen met hout, maar bijvoorbeeld niet met PVC.

11 45488.7486236458 62 PRODUCTION