Matrasbeschermers

64
*Vanf 2 artikelen in het winkelmandje ontvangt u tot -40% korting op een selectie artikelen Mode & Wonen met vermelding op de site. De rode prijzen hebben geen enkele korting. Aanbod geldig van 1 t/m 30 juni zolang de voorraad strekt.
Alles over:

Je staat er misschien niet bij stil, maar het is belangrijk om je matras te beschermen zodat hij langer meegaat. Verschillende factoren kunnen na verloop van tijd schade aanrichten, zoals wrijving, transpiratie en verschillende vloeistoffen, en huisstofmijt.

Om dit te voorkomen en je matras langer mooi te houden, kun je investeren in accessoires zoals matrasbeschermers.

De beste bescherming voor uw matras kiezen

Deze twee soorten beddengoedaccessoires hebben hetzelfde hoofddoel: je matras beschermen zodat je er langer plezier van hebt.

De matrasbeschermer is meestal gemaakt van een dikkere stof dan het onderlaken, maar beide zijn verkrijgbaar in vormen die perfect op je matras passen. Ze hebben allebei een bakje en vier elastieken om ze aan de matras te bevestigen.

Het grote verschil zit in de manier waarop ze gebruikt worden: terwijl de dunnere matrasbeschermer vooral bedoeld is om vloeistoffen tegen te houden (transpiratie, urine-incontinentie), is de matrasbeschermer ontworpen om de matras nog comfortabeler te maken en vooral om allergieën tegen te gaan.

Laken- en matrasbeschermer met verschillende deugden

Hoewel beide oorspronkelijk gemaakt en ontworpen werden voor verschillende doeleinden, kan je nu matrashoezen en -beschermers vinden die zowel waterdichtheid als bescherming tegen huisstofmijt garanderen.

Kiezen voor een waterdichte matrasbeschermer betekent dat u uw matras beter kunt beschermen en langer kunt behouden. Transpiratie kan de vezels van uw matras aantasten en zelfs geel kleuren. Een waterdichte matrashoes of -beschermer voorkomt deze schade. Het kiezen van een stof die behandeld is tegen huisstofmijt kan je een rustigere en gezondere nachtrust garanderen, omdat het hypoallergeen en antibacterieel is. Ze zijn ideaal voor mensen die gevoelig zijn voor allergieën.

Een verscheidenheid aan materialen

Van welk materiaal je je matrasbeschermer wilt maken, is vooral een kwestie van smaak en voorkeur. Er zijn veel verschillende materialen om uit te kiezen, elk met zijn eigen voordelen.

Als je van aparte materialen houdt, kijk dan uit naar matrashoezen of -beschermers van katoen, bamboe of wol. Katoen is een uiterst comfortabele stof die je een zeer zachte nachtrust bezorgt, en wol zorgt voor warmte. Bamboe is zeer absorberend (tot 5 keer meer dan katoen) en heeft hypoallergene en antibacteriële eigenschappen.

Het wordt ook wel plantenzijde genoemd en is zeer ademend en slijtvast.

Er zijn ook andere materialen verkrijgbaar, waaronder polyester, viscose, jersey en PVC.

Wasbare of wegwerponderleggers?

Beschermhoezen zijn ontworpen om je matras in perfecte staat te houden. De hoezen en onderlakens zijn meer dan alleen een stof en zijn verkrijgbaar in waterdichte versies om vlekken tegen te houden voordat ze de matras beschadigen. Sommige hoezen zijn ontworpen als barrière tegen huisstofmijt en worden speciaal aanbevolen voor mensen met een allergie. De keuze van de hoes of het onderlaken is een belangrijke factor in de strijd tegen allergieën. Vermijd vloerkleden en tapijten, zware gordijnen en oververhitte kamers om de ontwikkeling van huisstofmijt te vertragen. Een beschermende matrashoes is gemakkelijker schoon te maken dan de matras zelf.
14 45456.6890873843 151 PRODUCTION