Kindermatrasbeschermers

67
*Vanf 2 artikelen in het winkelmandje ontvangt u tot -40% korting op een selectie artikelen Mode & Wonen met vermelding op de site. De rode prijzen hebben geen enkele korting. Aanbod geldig van 1 t/m 30 juni zolang de voorraad strekt.
Alles over:

Een matrasbeschermer is een uitstekend idee om je matras langer fris te houden. Maar als je ooit hebt gezocht naar dit artikel om het bed van je kind te beschermen, heb je vast gemerkt dat er verschillende soorten zijn. Dus hoe kies je het juiste product? We vertellen je er alles over.

De basis om de perfecte matrasbeschermer te vinden

Het zal je waarschijnlijk niet verbazen, maar om de ideale matrashoes te vinden, moet je eerst de matras van je kleintje opmeten. Er zijn verschillende maten voor kinderbedden: 40 x 80, 60 x120, 70 x140 of zelfs 90 x 190 voor de grotere kinderen.

En vergeet niet de dikte van de matras te meten. Kindermatrassen zijn dunner dan bedden voor volwassenen (gemiddeld 15 cm tegenover 28 cm). Dit is dus een detail dat telt. Vergeet niet om een matras te kiezen met een kop die iets dikker is dan de dikte van de matras zelf. Zo kun je de matras goed afdekken.

Vervolgens moet je de vorm van de matrasbeschermer kiezen. Er zijn drie soorten. De eerste is een volledige hoes, die over het algemeen meer gebruikt wordt voor volwassen bedden. Hij wordt vooral gebruikt om een oude matras te renoveren. Een andere keuze is het hoeslaken. Net als een hoeslaken bedekt het de bovenkant en de zijkanten van de matras. Dit is de beste keuze om het bed van een kind te beschermen, ongeacht de leeftijd.

De laatste keuze is de oplegmatras topper. Dit is een laken dat bovenop de matras wordt gelegd. Als het kind veel beweegt, kan deze bescherming losraken. Het wordt op zijn plaats gehouden door 4 elastieken. Voor de zekerheid kies je best voor de matrasbeschermer.

Materialen, een belangrijk punt

Je neemt de tijd om de materialen voor het beddengoed van je baby te kiezen. Hetzelfde geldt voor de matrasbeschermer, zelfs als die niet in direct contact komt met je baby.

Katoen is het basismateriaal voor een treklaken. Het is zacht en absorbeert transpiratie (en dus vocht) goed. Een katoenen matrasbeschermer kan gemaakt zijn van badstof of fleece. De eerste houdt je koel en is daarom perfect voor de zomer. De laatste houdt de warmte binnen en is uiteraard aan te raden voor de winter. Er zijn ook katoenen matrasbeschermers van badstof, die zacht, comfortabel, luchtig en waterdicht zijn.

Microvezel kan ook worden gebruikt om een treklaken te maken. Het is zacht en soepel en droogt zeer snel, waardoor het ideaal is voor wiegjes die snel vuil kunnen worden. Deze zeer absorberende bescherming is perfect om je kind droog te houden.

Tot slot is Coolplus zeer ademend en voert het vocht goed af. Het is het perfecte materiaal voor de zomer.

Je moet ook rekening houden met je baby. Heeft hij nog kleine ongelukjes? Kies dan voor een waterdichte matrashoes. Met een dun laagje polyurethaan of PVC (luidruchtiger) fungeert het als een scherm tussen de slaper en de matras. Voor optimale hygiëne zijn absorberende matrashoezen ideaal.

Voor kinderen met gevoeligheden of allergieën is een anti-mijtmodel perfect. Het vormt een uitstekende barrière tussen het kind en huismijt, maar ook tegen schimmel. Als je een gezonde stof wilt, kies dan voor modellen met een Oeko-tex-certificaat.

Qua esthetiek zijn de meeste matrasbeschermers wit, maar je vindt ook modellen in andere kleuren. Je bent vrij om te kiezen wat je het mooist vindt. Maar om je hoes zo discreet mogelijk onder het laken te houden, is wit een uitstekende keuze.

10 45455.4263840741 485 PRODUCTION