Schalen & slakommen

53
*Vanf 2 artikelen in het winkelmandje ontvangt u tot -40% korting op een selectie artikelen Mode & Wonen met vermelding op de site. De rode prijzen hebben geen enkele korting. Aanbod geldig van 1 t/m 30 juni zolang de voorraad strekt.
Alles over:

Je vrienden uitnodigen voor een aperitief is altijd leuk. Je hebt nagedacht over de lekkernijen die je ze gaat serveren en nu maak je alles klaar. Maar wat is er mis? Is er een probleem? Je bent een heel belangrijk detail vergeten: het servies voor je aperitief! Dus daar sta je dan, je kasten doorzoekend naar de slakommen, glazen en andere schaaltjes die je nodig hebt om het eten op de best mogelijke manier te serveren.

Het aperitief, een moment apart

Tegenwoordig zijn mensen gek op aperitiefdiners! Het is niet langer een eenvoudig glas wijn met een paar koekjes aan het begin van de maaltijd, maar een echte maaltijd waarbij iedereen kiest wat de gastheer heeft klaargemaakt.

Om alle verleidingen zo goed mogelijk te presenteren, is het eerste waar je aan moet denken het servies. Je gaat toch geen eenvoudige worstjes serveren in de prachtige soepterrine van je overgrootmoeder? Dat kan gewoon niet!

Maar maak je geen zorgen, er zijn gerechten die perfect geschikt zijn voor dit moment met vrienden.

Je kunt één of meerdere sets kiezen om je amuses op de meest elegante manier te presenteren. Verdeel ze elegant over de tafel (vergeet niet om de sauzen in schaaltjes in het midden van de tafel te plaatsen om te voorkomen dat er mouwen rondslingeren). Wees niet bang om meer dan één bakje te gebruiken (afhankelijk natuurlijk van de gerechten die geserveerd worden). Kleine schaaltjes zijn minder indrukwekkend! Als je niet veel verschillende bereidingen hebt om te presenteren, kun je dezelfde bereiding op verschillende plaatsen in een aantal schaaltjes doen. Zo hoeven je gasten niet de hele tafel af te lopen om bij de lekkernij te komen die ze willen.

Verplaatsen van container naar container is allemaal goed en wel. Maar er zijn nooit genoeg handen om alles terug te zetten waar het hoort! Om het probleem gemakkelijker te maken, kun je kiezen voor mooie hapjesplanken of kleine dienbladen.

Bij een aperitief drink je. Het is dus essentieel om na te denken over glazen en karaffen. Wees gul. Je gasten willen misschien een glas wijn en een glas water. En ze zullen het geen goed idee vinden om zichzelf aan hetzelfde glas te helpen! Zet verschillende glazen in het midden van je tafel, afhankelijk van de drank die je serveert: waterglazen, wijnglazen, bierglazen, whiskyglazen of champagneglazen. Vergeet kristal, dat is te breekbaar.

Vergeet de stijl niet!

Denk je dat je gasten alleen kijken naar wat er op de borden ligt? Dan heb je het mis! Het is ook essentieel om stijlvolle elementen te kiezen. Ze zullen je gerechten verfraaien.

Wil je een modern aperitief zonder te overdrijven? Kies dan voor leistenen die dienst doen als borden of dienbladen. Je kunt je leistenen combineren met bamboe slakommen en schalen (zwart gaat altijd goed samen met hout).

Een verfijnd aperitief? Kies dan voor keramisch servies dat niet omvalt. Vergeet porselein, dat niet bestand is tegen een val. Wit is een uitstekende keuze voor een verfijnd aperitief. Schalen, borden en schalen zijn er in oneindig veel vormen. Je kunt kiezen voor klassieke of meer originele vormen. Een design aperitief? Dan is zwart een must. Een aperitief in landelijke stijl? Kies dan voor karakteristieke tinten zoals taupe of ecru. Puristen kunnen ook kiezen voor servies met bloemmotieven.

Wil je een vleugje plezier en dynamiek toevoegen aan je aperitief? Kies dan voor kleurrijk servies. En voor nog meer originaliteit kun je kleuren mengen. Oranje, roze en rood passen perfect bij elkaar.

Tot slot, zelfs als je je aperitief buiten houdt, vergeet je linnengoed niet. Een mooi tafelkleed en servetten voegen een vleugje verfijning toe, wat altijd welkom is, zelfs als je een borrel houdt met vrienden. Nogmaals, de keuze van de kleuren is aan jou. Van klassiek, verfijnd wit tot zeer originele, flashy kleuren, alles is mogelijk.

21 45455.4263840741 329 PRODUCTION