Kopjes, mokken & kommen

88
*Met de code KING, ontvangt u €35 korting per aankoop van €100 op de collecties meubelen, decoratie, woontextiel, bedden & matrassen van La Redoute Intérieurs, So'Home en AMPM (behalve outlet). De korting wordt direct toegepast in het winkelmandje. De korting, met een maximum van €1750, wordt verdeeld over elk artikel en eventueel over meerdere facturen. De korting wordt niet terugbetaald in contanten. Dit exclusieve aanbod is niet te combineren met andere promotionele aanbiedingen en geldig t/m 1 mei 2024, zolang de voorraad strekt.
Alles over:

Men zegt dat het ontbijt het belangrijkste moment van de dag is. Croissants, toast, thee of koffie zijn de grote favorieten van dit speciale moment. Het is een goed idee om toe te voegen dat ontbijten met mooi servies nog aangenamer is, en daarom is er zo'n breed assortiment aan mooie kopjes, mokken en schalen. Je vindt hier producten van topkwaliteit, in sets of individueel, tegen echt uitzonderlijke prijzen voor topontbijten!

Mok, beker, kom... wat is het verschil?

Hoewel het verschil tussen een kom en een beker of een kom en een mok vrij duidelijk lijkt, kunnen een beker en een mok vrij gelijkaardige functies hebben.

De kom is een houder die een groter volume vloeistof kan bevatten dan de vorige twee. Ideaal voor koffie met melk, warme chocolademelk of ontbijtgranen.

De beker is de kleinste van de drie containers. Het heeft meestal een handvat en een schotel. Het is meestal gemaakt van porselein en houdt de warmte vast van de vloeistoffen die erin zitten.

Het schoteltje vangt eventuele druppels drank op die uit het kopje ontsnappen en biedt plaats aan lepeltjes, suiker en snoepjes. Het isoleert ook de tafel van de hitte die van het kopje afkomt.

De mok tenslotte houdt het midden tussen een kop en een kom. Het is een hoge, cilindervormige mok. Vroeger werd hij vooral in Noord-Amerika gebruikt om koffie uit te drinken, maar tegenwoordig wordt hij op grotere schaal gebruikt.

De mok is moderner en actueler dan de mok en wordt vaak gemaakt van verschillende materialen (steengoed, glas), met of zonder handvat en met kleurrijke of eigenzinnige ontwerpen.

Wat moet ik gebruiken voor mijn ontbijtgerechten?

Er zijn drie belangrijke materialen voor servies: porselein, glas en steengoed.

Porselein is zeer goed bestand tegen thermische en mechanische schokken. Het kan worden beschilderd met bloemendetails of smetteloos wit worden gelaten.

Steengoed is een ruwer, rustieker materiaal. Het is ook erg populair omdat het slijtvast en vaatwasmachinebestendig is. Vooral aardewerken kommen en mokken worden steeds populairder.

Glas is een zeer transparant, lichtgevend materiaal dat bijzonder aantrekkelijk is. Het enige nadeel is dat het warmte geleidt. Pas dus op voor het risico dat je je verbrandt als je je container oppakt!

Servies dat bij mijn inrichting past

Servies is niet langer alleen een praktisch item, het wordt een echt decoratief accessoire voor de kunst van het entertainen.

Je kunt kiezen voor een bijpassende set in wit of zwart, voor een chique, sobere stijl. Met rood of gekleurd servies kun je daarentegen je persoonlijkheid en onbegrensde creativiteit laten zien.

13 45393.4675451042 626 PRODUCTION