Futon matrassen

18
Laatste Afprijzing
Sales
Tot -60%*
Alles over:

Verwelkom je gasten op een echt bed!

Elk converteersysteem heeft zijn eigen matras nodig. Een BZ-matras is bijvoorbeeld een 3-delig converteerbaar matras. Een clic-clac matras daarentegen vouwt uit en vouwt in 2 delen. BZ- en clic-clac-sofa's zijn heel gemakkelijk in- en uit te klappen, vergeet alleen niet de lakens en dekbedden te verwijderen natuurlijk. Voor de converteerbare matrassen zijn dekbedovertrekken verkrijgbaar. Om het ontwerp van de bank af te stemmen op de rest van de inrichting.

Je slaapbank is moe en je wilt hem een opknapbeurt geven in plaats van hem te vervangen? Het is een geweldig idee en het is heel eenvoudig: het enige wat je moet doen is de matras vervangen. Maar dan moet je je matras wel zorgvuldig kiezen.

Een doordachte keuze

Of je nu een clic-clac of een BZ-bank hebt, de matras (en dus de zitting) vervangen is geen enkel probleem. Maar als je comfortabel wilt zitten, moet je met een aantal criteria rekening houden. In tegenstelling tot een gewone matras, kan een slaapbankmatras in 2 opgevouwen worden. Een BZ-model kan in 3 worden opgevouwen.

Uiteraard zijn de afmetingen van je zitbank het eerste waar je rekening mee moet houden. De klassieke afmeting is 120 x 190 cm. Maar je vindt ook matrasmodellen in 130 x 190, 140 x 190 en 140 x 200. Voor de BZ vind je ook modellen in 160 x 190 en 160 x 200. Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen voor een perfect visueel effect, maar ook voor meer comfort.

De matras hangt ook af van hoe je je slaapbank gebruikt. Gebruik je de slaapbank zelden als extra bed, dan volstaat een model in polyetherschuim. Het is geschikt voor occasioneel gebruik en biedt basiscomfort.

Voor regelmatiger gebruik kies je polyurethaanschuim. Het biedt betere ondersteuning en de matras gaat langer mee.

Tot slot, als je elke dag op je slaapbank slaapt, kies dan voor een latex matras, die optimaal comfort biedt.

Er zijn ook futonmatrassen voor slaapbanken. Dit type is gemaakt van katoen en latex en is dunner, maar biedt nog steeds uitstekende ondersteuning.

Dat is de basis, maar andere criteria zijn net zo belangrijk.

Is er nog iets om rekening mee te houden? Natuurlijk!

Een ander criterium is erg belangrijk bij het kiezen van een slaapbank of BZ matras. Hoe groter de dichtheid, hoe steviger en ondersteunender de matras. Als je rugklachten hebt, moet je deze dichtheid niet over het hoofd zien. Kies voor een matras van polyetherschuim minstens 25 kg/m3 (daaronder zakt de matras heel snel in). Voor polyurethaan is een dichtheid van 30 tot 35 kg/m3 perfect. Voor latex kies je een dichtheid van 60 kg/m3.

Je moet ook kijken naar de dikte van de matras. Over het algemeen vind je matrassen tussen de 8 en 25 cm dik. Vergeet niet dat dit type bed een geïntegreerde bodem heeft die je niet kunt aanpassen aan je behoeften. De matras moet dus dik genoeg zijn om goede ondersteuning te bieden. Voor occasioneel gebruik is 12 cm een goede keuze. Voor dagelijks gebruik verdient 20 cm de voorkeur.

Controleer ook de stof. Het moet sterk en ademend zijn.

De prijs is ook kenmerkend belangrijk. De eerste prijzen variëren van 150 tot 300 euro. Matrassen van gemiddelde kwaliteit kosten tussen de 300 en 500 euro. Topkwaliteit begint bij 500 euro en kan oplopen tot meer dan 800 euro. Maar houd er altijd rekening mee dat als je elke dag op je slaapbank slaapt, je beter meer kunt uitgeven om rugpijn te voorkomen en een betere nachtrust te krijgen. De matras zal ook langer meegaan, wat uiteindelijk voordeliger is.

Tot slot, om je matras langer mooi te houden, vergeet niet om er een hoes overheen te doen. Dit voorkomt de vlekken die kunnen ontstaan als je op je bank en dus je matras sabbelt.

19 45488.7486236458 250 PRODUCTION